четвер, 04 червня 2020 00:40

Зеленські за рік заробили 28 мільйонів гривень

Президент Володимир Зеленський подав декларацію про доходи за 2019 рік. Документ опублікували на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції 30 травня.

Доходи глави держави і членів його родини торік становили 28,6 млн грн. З травня минулого року, коли став президентом, по грудень 2019-го він отримав майже 209 тис. грн зарплати. До президентства торік заробив понад 3,7 млн грн. Олена Зеленська як сценарист студії "Квартал 95" за рік отримала майже 2,2 млн зарплати.

У Зеленського в селі Іванковичі під Києвом є будинок і земельна ділянка. Має також квартиру в Києві і два паркомісця. Може користуватися помешканням, оформленим на кіпрську компанію "Альдоранте Лімітед". Ще двома квартирами президент володіє разом із колишнім бізнес-партнером Борисом Шефіром і його братом Сергієм, він зараз перший помічник глави держави.

Зеленські мають квартиру в Великобританії. За її оренду торік отримали 3,2 млн грн. Також будинок в Італії і п'ять номерів у недобудованому готелі в Грузії.

В Олени Зеленської є квартира у Криму та у столиці. Разом з дружинами братів Шефірів володіє нежитловим приміщенням у Києві.

Подружжя має авто­мо­­­білі "Рендж Ровер" за 4,7 млн грн і "Мерседес Бенц С 500" за 1,8 млн грн.

Президент задекларував коштовні годинники фірм "Брюґ­ґе", "Таг Хоер", "Бове" і "Ролекс". У першої леді є годинники "Брюґ­ґе" та "Піґе". Також сережки та каблучка з діамантами ювелірного дому "Ґрафф".

Понад 4 млн грн президент отримав від продажу нерухомості дружини в Києві. Продали корпоративні права 12 українських підприємств за 246 144 грн, акції компанії "Ґрін Фемілі ЛТД", чотири торгові марки в РФ, корпоративні права у двох іноземних компаніях.

Володимир Олександрович власник торгових марок "Вечірній квартал" і "Розсміши коміка". Їхня вартість — 60 млн грн. Отримав роялті від їх використання на 548 тис. грн. Також зареєстрував торгову марку "Слуга народу".

Олена Зеленська позичала у Сергія Шефіра 5 млн грн. Гроші повернула. Вона володіє акціями і корпоративними правами у трьох компаніях на Кіпрі, Белізі й Італії.

Готівкою у президента понад 3 млн грн. Ще близько 5,5 млн подружжя зберігає в банках. На рахунках юридичної особи за кордоном Зеленський тримає $425 075 — близько 11,3 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Зеленські за рік заробили 28 мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути