пʼятниця, 16 квітня 2010 02:41

"Зараз не час підвищувати соцстандарти"

Кілька десятків депутатів-"бютівців" на 2 хв. заблокували трибуну Верховної Ради в четвер уранці. Тримають три великі плакати: "Янукович, де підвищені пенсії?" "Де підвищені зарплати?", "Де соціальний бюджет?"

У цей час лідер фракції БЮТ 53-річний Іван Кириленко стає біля мікрофона. Критикує Партію регіонів, що не підтримала законопроект про захист малозабезпечених сімей.

"Регіонали" починають невдоволено шуміти. Кириленко йде на своє місце, а "бютівці" згортають плакати, ідуть за ним і сідають по місцях.

— Повний фарс! — обурюється лідер "регіоналів" Олександр Єфремов, 55 років. — Зараз не час підвищувати соцстандарти.

Віце-прем"єр Андрій Клюєв представляє програму соціально-економічного розвитку.

— Не маємо жодних підстав розглядати цю програму, адже комітети отримали її тільки вчора й не надали висновку! — кричить "бютівець" 52-річний Сергій Сас і трясе роздрукованим регламентом.

— Якби попередній уряд вчасно вносив програму, то ми робили би все правильно, — каже спікер Володимир Литвин, 53 роки. — А оскільки ми працюємо "з коліс", то змушені приймати особливий підхід.

Клюєв розгублено дивиться в зал і починає зачитувати тези: виведення економіки з кризи, наведення порядку в держпідприємствах. 242 депутати голосують "за" програму.

Зараз ви читаєте новину «"Зараз не час підвищувати соцстандарти"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути