пʼятниця, 16 грудня 2011 05:30

"Заміни Тимошенко я не бачу. Вона їздила як прапор"

Автор: фото з сайта www.ukrinform.ua
  Микола Замковенко: ”Поки з Юлею вовтузяться, рейтинг ”Батьківщини” триматиметься”
Микола Замковенко: ”Поки з Юлею вовтузяться, рейтинг ”Батьківщини” триматиметься”

Апеляційний суд Києва два тижні розглядає скаргу захисників екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Вирішують, чи залишати чинним рішення Печерського райсуду про засудження її на сім років. Тимошенко відмовляється приїжджати на засідання через поганий стан здоров'я. Прокурори посилаються на висновки медиків і наполягають, що Юлія Володимирівна може бути на суді.

— Суд може розглядати справу без Тимошенко, бо вона написала відповідну заяву, — пояснює колишній голова Печерського суду і екс-депутат-"бютівець" Микола Замковенко, 61 рік. — Але її хочуть привезти, показати, що вона нібито здорова й громадськість переконалася, що вона прикидається хворою. Якщо її привезуть, суд убезпечить себе на майбутнє. Бо коли Тимошенко звертатиметься в Європейський суд з прав людини, вже не зможе сказати, що не була на суді через хворобу.

Державні лікарі кажуть, що Тимошенко можна привезти. Якщо це не так і суд відбувається без неї, президенту Януковичу слід було негайно звільнити міністра охорони здоров'я Олександра Аніщенка. Він не на своєму місці, бо виходить, що не розуміється на медицині й тому не може розібратися з підлеглими. Давно можна було за рішенням суду створити комісію та досконально обстежити Тимошенко.

Захисник Тимошенко Сергій Власенко доводить, що колегію суддів призначали з порушеннями — через пряму вказівку голови суду.

— У Власенка можуть бути будь-які здогади. Його право розвивати свої версії, які йому вигідні. Існує комп'ютерний розподіл суддів. Бувають випадки, коли можна призначати колегію в ручному режимі, щоб не затягувати розгляд справи.

На процес не пускають журналістів, депутатів. Через масові протести прихильників Тимошенко її адвокат діставався суду, перелазячи паркан. Чому така суперечлива організація процесу?

— Це недолугість правоохоронної системи. У демократичному суспільстві такого не може бути. Процес відкритий, але Апеляційний суд не гумовий. Усі туди потрапити не можуть. Прес-служба мала б акредитувати журналістів, забезпечити місцями депутатів. Адже зрозуміло, що коли судять колишнього прем'єра, буде велика увага.

Опозиція каже, що цей суд не самостійний. Хто може управляти ним?

— Юридична служба президента. Вони зробили Януковичу ведмежу послугу, коли переконали посадити Тимошенко. Казали, що треба її взяти й так ми зменшимо її рейтинг. Але поки з Юлею вовтузяться, рейтинг "Батьківщини" триматиметься. А далі — невідомо.

Що далі відбуватиметься з "Батьківщиною"?

— Ніхто не знає яка політика нинішнього голови фракції БЮТ Андрія Кожем'якіна. І ніколи не взнає. Бо вийти на трибуну і сказати, що ми блокуємо, надаємо всім по морді — то не політика. Знаковий політик — лише Турчинов. Він хороший аналітик, стратег. Але він завжди працював у тандемі з Тимошенко й тримався в її тіні. Він організовував усе, а вона їздила, як прапор. Вона тонше грає з масами, у неї вищий авторитет. Заміни Тимошенко я не бачу.

Зараз ви читаєте новину «"Заміни Тимошенко я не бачу. Вона їздила як прапор"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

68

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути