пʼятниця, 29 вересня 2017 05:40

За прорив кордону Саакашвілі оштрафували на 3400 гривень

22 вересня Мостиський райсуд Львівської області визнав колишнього президента Грузії та екс-­голову Одеської держадміністрації 49-річного Міхеіла Саакашвілі винним у незаконному перетині українського кордону. Він повинен заплатити 3400 грн штрафу і 320 грн судового збору.

Саакашвілі на суд не прийшов. Проводив у цей час зустрічі в Черкаській області. Його адвокати планують оскаржити рішення суду.

Саакашвілі повернувся в Україну 10 вересня. Не пройшов прикордонного контролю на пункті пропуску "Шегині" на Львівщині. Через це виникли сутички між його прихильниками та правоохоронцями. Прибічники екс-губернатора Одещини прорвали ланцюг прикордонників. 11 поліцейських і п'ятеро прикордонників отримали тілесні ушкодження.

26 липня президент Петро Порошенко призупинив українське громадянство Саакашвілі. Той отримав його у травні 2015-го. Тоді Порошенко призначив Саакашвілі головою Одеської обласної державної адміністрації. Попрацював там півтора року. Після відставки оголосив про створення партії "Рух нових сил".

Зараз ви читаєте новину «За прорив кордону Саакашвілі оштрафували на 3400 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути