пʼятниця, 26 травня 2017 07:25

З України видворили російського пропагандиста

— На одного російського ідеолога в українській політиці й журналістиці буде менше, — каже заступниця керівника фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар, 39 років, про видворення 22 травня з України фактичного керівника інформаційної служби телеканалу "Інтер", політтехнолога Ігоря Шувалова. Йому заборонили в'їзд до України на п'ять ­років.

— Ішлося про можливу співпрацю з ФСБ. Прикро, що Служба безпеки України не зробила цього досі. Шувалов — громадянин Російської Федерації. Був провідником російських інтересів на українському телебаченні.

Ще торік восени "Народний фронт" вимагав від СБУ видворити з України цього пропагандиста.

— Російські журналісти, які формували інформаційну політику "Інтера", виконували замовлення Кремля. Мали інформаційно знищити тих, кого керівництво РФ вважає своїми головними ворогами. Першим у цьому "темнику" був пакет брудних матеріалів на секретаря Ради нацбезпеки й оборони Олександра Турчинова. У замовленні також фігурують прізвища екс-прем'єра Арсенія Яценюка, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, голів комітетів Верховної Ради з культури і духовності Миколу Княжицького, з національної безпеки і оборони — Сергія Пашинського та інших, — говорив тоді міністр внутрішніх справ України 53-річний Арсен Аваков.

Зараз ви читаєте новину «З України видворили російського пропагандиста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути