середа, 04 серпня 2010 03:13

З офіса "Батьківщини" вилучили листівки

2 серпня о 8.30 біля черкаського офіса "Батьківщини" стоять кілька автомобілів міліції, пожежна, "уазик" рятувальної служби. Міліціонерів — 12 чоловік. Восьмеро з них — у формі. Інші — у цивільному. Із дверей правоохоронці виносять два ящики, обгорнуті поліетиленовою плівкою.

— То ж не міни, навіщо ви листівки забираєте? — звертається до міліціонерів 59-річний Володимир Шабанов, заступник голови міської парторганізації "Батьківщини". — Хоч поясніть, що ви там забрали, дайте протокол глянуть. Може, ви там у столи наркоти підкинули, а потім із"яли.

Один із міліціонерів у цивільному пояснює, що протокол на руки не дають.

— Усе по закону, ви ж бачили, що ми були зі свідками. Вилучили листівки, бо там немає посилання на джерело, тобто хто їхній автор. А в приміщення ввійшли, бо міну шукали.

— Закон читать нада! — до словесної перепалки приєднується нардеп від БЮТу черкащанин Ігор Єресько, 53 роки. — Там написано, що посилатися на джерело треба під час передвиборної кампанії. Вона почнеться 11 вересня. Це ваш стиль, і закон для нової власті пусте місце. А ви вислужуєтеся. Ясно, як божий день, що повідомлення з замінуванням — шоу.

Міліціонери говорити відмовляються.

— Нас хтось "злив", — пояснює журналістам Єресько. — А уявіть собі, який терор начнеться перед виборами. Повертаються методи 2004 року. Залякують, купу кримінальних справ відкриватимуть. Аргументів переконать виборця немає ж.

Депутат тримає одну з копій листівок, які вилучили.

— Тут чітко розписано, куди людські мільярди за газ ідуть, і кому, — каже нардеп. — Нишпорили по всіх документах, кожен папірець переглядали. Ото так міну ретельно шукали.

На листівці цитати з виступів президента Януковича і прем"єра Азарова у квітні про те, що тарифи на газ переглядатися не будуть, бо з Росією домовилися про його здешевлення. Насправді з 1 серпня підвищили оплату за газ на 50%. Такі ж листівки роздавали і на Тернопільщині.

Зараз ви читаєте новину «З офіса "Батьківщини" вилучили листівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути