пʼятниця, 23 вересня 2011 07:45

Воїни-афганці обіцяють вивести під парламент 100 тисяч людей

Воїни-афганці обіцяють вивести під парламент 100 тисяч людей

Верховна Рада у четвер розглянула проект бюджету та прийняла програму соціально-економічного розвитку на 2012 рік. Міністр фінансів Федір Ярошенко біля трибуни розповів, що плануються доходи в розмірі 337 млрд грн, а видатки — 361 млрд. Нардепи обговорювали документ близько 3 год. Сподіваються повністю схвалити у листопаді.

— Я назвав би цей бюджет трагікомедією, — говорить із трибуни "нунсівець" 49-річний Павло Жебрівський. — Продовжується формування залежності економіки від окремих галузей. По-суті — від великого капіталу. У більшості людей немає іншого виходу, як іти в найми. Бо немає стимулів для розвитку середнього класу. Треба було значні кошти закласти на кредити для бізнесу. Натомість, судам додали доходів від судових зборів. Тепер зарплата в місцевих суддів буде 13 тисяч гривень, а середня зарплата по Україні — 3 тисячі.
Жебрівський пропонує відправити бюджет на доопрацювання. Йому аплодують опозиціонери. Представники більшості також цей документ критикують.
— Уряд стримує розвиток сільського господарства, — каже 64-річна Катерина Ващук із фракції Народної партії. — Ввели нові вивозні мита на олію, зерно. Це — помилка, яку треба скасувати, бо ми з таким трудом завойовували закордонні ринки. Навіщо їх тепер обмежувати? Чому немає вивізних мит на метал?
— Бо на кожному кроці закладені преференції конкретному олігарху або галузі, яку він контролює. Уряд не бєдствуєт! — відповідає їй за трибуною віце-спікер 46-річний Микола Томенко.
Пропозицію "бютівця" Сергія Терьохіна — відхилити законопроект — депутати провалюють.
Тим часом у порядку денному парламенту немає питання про розгляд законопроекту №9127 про скасування переліку пільг 16 категоріям українців. Проти цього у вівторок під стінами парламенту протестували воїни-афганці та чорнобильці. Вони прорвалися до  парламенту, вибили шибки. Розійшлися надвечір, коли віце-прем'єр Сергій Тігіпко запевнив, що законопроект не приймуть без поправок громадських організацій.
— Ніякої конкретики від Верховної Ради немає — не створили комісії, не знімають законопроект із розгляду, не відправляють на доопрацювання в Кабмін, — каже представник протестувальників 48-річний Борис Новожилов. — Якщо так буде й далі, то прийматимемо рішення про подальші акції протесту. Лідери регіональних організацій кажуть, що наступного разу приїде вже не 10 тисяч, а 100.

Зараз ви читаєте новину «Воїни-афганці обіцяють вивести під парламент 100 тисяч людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

90

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути