вівторок, 24 січня 2012 07:15

"Вони думають, що в них усе є, але влада належить народу"

Автор: фото: Андрій ПЕТРОВ
  Народний депутат від БЮТу Наталія Королевська з прихильниками з’єднує 200-метровим національним прапором правий та лівий береги Дніпра у Києві. 22 січня
Народний депутат від БЮТу Наталія Королевська з прихильниками з’єднує 200-метровим національним прапором правий та лівий береги Дніпра у Києві. 22 січня

Активісти громадських організацій з'єднали правий та лівий береги Дніпра 200-метровим національним прапором на честь Дня соборності. У неділю о 9.00 до Паркового мосту в Києві з областей з'їжджаються близько півтисячі членів "Вперед!", всеукраїнського комітету "Наступ", організацій "Підприємці Поділля" та "Діти війни", Союзу перевізників, Асоціації фермерів. У наметі в біло-зелені смуги видають пакетики чаю, пластикові стаканчики та з двох великих термосів розливають окріп. За годину приїжджають народні депутати від БЮТу Наталія Королевська, Євген Суслов, "нунсівці" Микола Катеринчук та Анатолій Гриценко.

На обох берегах з активістів формують колони. Людям роздають державні прапори. Вони підтримують полотнище довгого прапора. Йдуть назустріч одне одному під козацький марш, що лунає із встановлених уздовж мосту динаміків. Одна колона несе жовту частину, друга — синю. Попереду однієї з колон іде Королевська з двома синами. Зустрічаються посередині мосту, піднімають прапор над головами та з'єднують обидві частини.

— Сьогодні майдан єдиний. Влада хоче нас залякати, — говорить на мітингу на березі 36-річна Наталія Королевська. — Юлія Тимошенко, Юрій Луценко, Сергій Костаков — кращих з нас вони кидають у тюрму. Вони судять нас за те, що ми хочемо жити по закону. Судять за те, що ми створюємо робочі місця, платимо заробітну плату. Судять нас за те, що ми хочемо жити у нашій країні. Хочуть забрати останню пачку пігулок у чорнобильців, відібрати бойові заслуги в афганців. Вони опустилися до того, що готові забрати останню пляшечку молока у немовлят. Хочуть потрапити на кухню до пенсіонерів та забрати останній шматок хліба. Вони думають, що будуть правити вічно, уявили себе вищою владою. Хочете, щоб вони правили вічно?

— Не хотим! — кричать люди.

— Ми не дозволимо! — відповідає Королевська. — Не дамо відібрати нашу країну! Вони думають, що в них усе є, але влада належить народу. Влада належить вам. Вони думають, що в них є все. Але в них немає вас. Люди разом!

— Україна єдина! — скандують під свист та оплески. Люди махають синьо-жовтими прапорами.

Мітинг продовжують Гриценко, Катеринчук, громадські активісти — підприємці, чорнобильці, афганці, представники козацтва. Потім Королевська разом з опозиційними політиками та лідерами громадських організацій підписують Маніфест громадянської солідарності. У ньому йдеться, що демократичні сили мають почати публічну розробку спільного плану дій до виборів.

— Країну об'єднає лише спільна громадянська позиція людей найрізноманітніших професій, соціальних груп з усіх куточків, — йдеться в маніфесті. — Солідарна громадянська позиція — основа, на якій зможемо побудувати заможну, демократичну європейську Україну. Незабаром відбудуться парламентські вибори. Ми, представники незалежних громадських рухів, закликаємо всі прогресивні демократичні сили та громадськість уже сьогодні об'єднати свої зусилля. Вимагаємо від демократичних політичних сил негайно приступити до публічної розробки спільного плану дій, розпочати суспільне обговорення спільних цінностей, принципів та підходів демократичних сил.

Після акції всі вирушають на Софійський майдан, де об'єднана опозиція підписує Угоду про спільні дії. До підписання угоди просто біля сцени долучається і Віталій Кличко, лідер партії "Удар", але підписує її "із застереженнями". УСДП є членом КОДу з першого дня, тому разом зі своїм новим лідером, також виступає за  спільні дії опозиції. Після цього велика об'єднана колона мітингувальників вирушає покласти квіти до пам'ятників Грушевському та Шевченку.

Зараз ви читаєте новину «"Вони думають, що в них усе є, але влада належить народу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути