пʼятниця, 22 лютого 2019 00:10

Володимира Балуха вивезли до Росії

Автор: WWW.KRYMR.COM
  Український політв’язень Олександр Кольченко в колонії суворого режиму №6 у місті Копейск Челябінської області Росії
Український політв’язень Олександр Кольченко в колонії суворого режиму №6 у місті Копейск Челябінської області Росії

Українського політв'язня 48-річного Володимира Балуха вивезли до Росії. 18 лютого він зник із Сімферопольського слідчого ізолятора, повідомила дружина бранця Наталія ­Балух.

— Для Володимира Балуха з його відкритою проукраїнською позицією етапування в російську колонію — це пряма загроза життю, — каже Ольга Скрипник, 31 рік, керівник Кримської правозахисної групи.
Володимир Балух — проукраїнський активіст з Криму. 8 грудня 2016 року Балуха арештували за нібито зберігання боєприпасів. Захист вважає, за те, що встановив прапор України у своєму дворі. Підконтрольний окупантам суд виніс вирок у вигляді трьох років та 11 місяців у колонії. Після цього арештант оголосив голодування та протримався більше 200 днів.
Де зараз перебуває Балух, невідомо.

До українського політв'язня Олександра Кольченка, 29 років, навідалися члени громадської спостережної комісії Челябінської області 8 лютого. Перевірили умови, в яких утримується українець, та зняли це на відео.
На кадрах українець одягнений у чорну тюремну форму. Має постійно носити бейджик з інформацією про нього. Кольченко показав членам комісії книжки та листи, які присилають небайдужі.
Окупанти арештували Кольченка 16 травня 2014 року. Його звинувачують у підготовці теракту в Криму. Засудили до 10 років.

Зараз ви читаєте новину «Володимира Балуха вивезли до Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути