вівторок, 02 серпня 2011 00:15

"Волгу занесли до камери на носилках"

Апеляційний суд Києва відмовив адвокатові екс-голови Держфінпослуг Василя Волги. Олег Король просив замінити утримання в слідчому ізоляторі на підписку про невиїзд. На суді не було ні Волги, ні його захисника. Мовляв, у цей час із обома проводили слідчі дії.

Дмитро Заборін, прес-секретар Волги, повідомив, що у п'ятницю ввечері працівники ізолятора застосували до затриманого та його адвоката фізичну силу.

— Вони прийшли ввечері під час побачення і наказали адвокату Олегові Королю залишити приміщення, — каже 34-річний Дмитро Заборін. — Посилалися на розклад дня. Олег відмовився — у нього був дозвіл СІЗО на побачення до 24.00. Дійшло до суперечок. Адвоката схопили за руки і виштовхали за двері. Волгу силою поклали на носилки і віднесли до камери, попри його протести. Під час побачення він лежав на підлозі — у нього дуже боліла спина. Кілька років тому він переніс операцію, мав міжхребцеву грижу, вона тепер загострилася. Йому двічі викликали "швидку". Лікарі наполягають на госпіталізації.

— Батькові досі не висунули звинувачення, — говорить син затриманого 23-річний Василь Волга. — Фактично його третій день незаконно утримують у СІЗО. Адже 29 липня сплив термін висунення звинувачення.

Екс-чиновника затримали 19 липня. Підозрюють в отриманні хабара $500 тис.

Зараз ви читаєте новину «"Волгу занесли до камери на носилках"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути