Ексклюзиви
четвер, 06 травня 2010 04:30

Під час ратифікації флотських угод БЮТ і "Регіони" діяли заодно

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Нардепи з блоку "Наша Україна — Народна самооборона" розповідають, що 26 квітня в штабі БЮТу на столичній вул. Турівській зібралися опозиціонери. Розробляли план дій у парламенті під час ратифікації угоди продовження перебування російського флоту в Криму. На нараді були "нунсівці" Іван Стойко, Юрій Гримчак, Андрій Парубій, "бютівці" Андрій Кожем"якін й Олександр Турчинов. Був і екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. Йому доручили координувати вуличні акції.

— В одній кімнаті залишали вимкнені мобілки, у другій спілкувалися під включену музику, — каже про нараду один із "нунсівців". — Ідею з яйцями придумав Турчинов. Із цього приводу була довга дискусія. Усі розуміли, що це дурість, яка спричинить бійку. Кожем"якін як головний координатор, клятвено пообіцяв, що до ранку в парламенті буде вісім димових шашок. Вони мали запалати одночасно, щоб фізично Литвин не зміг вести засідання. Димові шашки ми повинні були підпалити одночасно й покласти собі під ноги. Причому у нас їх було тільки дві, а інші — у колег із БЮТу. Коли Кожем"якін дав команду, ми їх підпалили, а "бютівці" — ні. Про те, що нас "кинули", ми зрозуміли тоді, коли "регіонали" почали "місити" наших. Незрозуміло було, чому вони полізли саме до нас, хоча ті ж "бютівці" були до них ближче. А потім стало зрозуміло, що у БЮТу й у Партії регіонів були чітко скоординовані дії. Вони знали про всі кроки один одного. А ми для них були просто гарматним м"ясом. Шуфрич (міністр надзвичайних ситуацій. — "ГПУ") кричав у залі своїм, щоб шукали шашки, оскільки вони ще є. При цьому, коли наші спробували підійти до Кожем"якіна, щоб з"ясувати з приводу шашок, чому вони не загорілися, він "морозився". А потім наших били просто перед "бютівцями", і ніхто з них не втрутився.

Кажуть, здати "нунсівців" своїм депутатам наказала особисто Юлія Тимошенко. Ніби ввечері 26 квітня вона зустрічалася з Віктором Медведчуком — екс-головою Адміністрації президента Кучми. І той, мовляв, пригрозив Тимошенко обнародувати попередній проект угоди про флот, де стояв її підпис.

Нагадаємо, 27 квітня Верховна Рада ратифікувала угоду щодо перебування російського Чорноморського флоту в Криму. Опозиція хотіла цьому перешкодити: залили клеєм систему для голосування "Рада", закидали спікера Володимира Литвина яйцями, запалили димові шашки.

Зараз ви читаєте новину «Під час ратифікації флотських угод БЮТ і "Регіони" діяли заодно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути