вівторок, 27 березня 2018 07:20

Владі вигідно говорити про Савченко

Автор: WWW.FACEBOOK.COM/112 КАНАЛ.ОЛЬГА ЧЕРВАКОВА
  Народний депутат Надія Савченко слухає генерального прокурора Юрія Луценка у Верховній Раді 22 березня. Він представляє подання на зняття із Савченко недоторканності, її затримання та арешт
Народний депутат Надія Савченко слухає генерального прокурора Юрія Луценка у Верховній Раді 22 березня. Він представляє подання на зняття із Савченко недоторканності, її затримання та арешт

2017-й став черговим роком пограбування українців. Інфляція склала 22%. Цей показник свідчить, наскільки зросли ціни по всій економіці. Сухі відсотки означають, що за кожні 100 грн зарплати тепер можна купити на 22% менше, ніж рік тому. Триває курс нинішньої влади на збіднення населення.

2015-го українців пограбували за рахунок девальвації гривні в три рази. Магазини й заправки переоцінили товари втричі, і поступово за ними підтяглися всі інші ціни.

2017 року людей пограбували вже за рахунок зростання тарифів. За електрику платять усі — від магазинів до заправок. Тому виникла нова хвиля інфляції. 22% — ось ціна поступок Петра Порошенка своїм бізнес-соратникам — олігархам Рінату Ахметову, Ігореві Кононенку й Дмитрові Фірташу.

На тлі цього жаху Володимир Гройсман розповідає казки про зростання економіки на 2,5%. А слідом запускає чергову байку. Прем'єр збирається наситити країну товарами й не допустити нового витка інфляції. Але ж ціни продовжуватимуть рости — влада збирається запровадити грабіжницьку схему RAB-тарифів (стимулюючий тариф, який нібито дозволить власникам обленерго модернізувати інфраструктуру. Збираються запровадити з квітня. — ГПУ). Від неї "прикурять" як Ахметов, так і Порошенко. Втратять пересічні громадяни.

Якщо вдивитися в зростання економіки на 2,5% за прем'єром, то спливе неприємний факт. Приріст валового внутрішнього продукту відбувся за рахунок того, що заробітчани наростили обсяг грошових переказів в Україну. 2016 року вони становили $7,5 млрд а 2017‑го — $9,3 млрд. Тобто виробництво в Україні торік упало.

Звичайно, президенту і прем'єру вигідніше говорити про Надію Савченко.

Зараз ви читаєте новину «Владі вигідно говорити про Савченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути