Ексклюзиви
середа, 30 травня 2012 00:45

Володимир Лановий став депутатом

Президент Центру ринкових реформ 59-річний Володимир Лановий утретє став народним депутатом. Центрвиборчком зареєстрував його 24 травня. Лановий посів місце за списком "Нашої України — Народної самооборони" замість померлого депутата Володимира Поляченка, президента холдингу "Київміськбуд".

— Питання не у тому, які законопроекти я готовий підготувати, а в тому, які можливості має опозиція для голосування, — говорить про свою майбутню роботу Лановий. — Більшість контролює голосування. Ніяких змістовних суперечок у Верховній Раді зараз немає. Минулого тижня була провокація, щоб розколоти політичний процес в Україні, знизити статус парламенту (бійка щодо мовного закону Колесніченка — Ківалова. — "ГПУ"). Можна сказати, що опозиція піддалася на провокації. Коли прийду до зали, вдягну рукавички й відразу почну битися, — жартує.

Лановий одружений, має двох синів. На початку 1990-х був віце-прем'єром, міністром економіки в Кабміні Вітольда Фокіна. Набув слави реформатора-ринковика. За президентства Кравчука його розглядали як претендента на прем'єрське крісло. Але Ланового обійшов Леонід Кучма. Кажуть, що науковець-економіст Лановий був чужим для "червоних" директорів заводів.

Лановий пройшов по Києву до Верховної Ради другого скликання. Був нардепом п'ятого скликання й подав на розгляд шість законопроектів. 2007-го, під час розпуску парламенту, першим серед "нашоукраїнців" написав заяву про складання повноважень.

— Але у списках на наступних виборах виявився далеко не першим, — розповідає. — Це такі витівки Ющенка та його компанії.

Лановий займає 84-ту позицію у списку НУ-НС. За ним іде Сергій Луценко, брат ув'язненого екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Лановий став депутатом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути