четвер, 18 червня 2009 17:20

Вінський може створити ліву партію

Міністр транспорту 53-річний Йосип Вінський подав у відставку з цієї посади у середу. Наступного пленарного тижня Верховна Рада має її прийняти.

Із політики Вінський не піде. Найближчим часом колишній соціаліст збирається створити власний політичний проект. Про це каже наближений до нього нардеп-"бютівець" Геннадій Задирко, 41 рік:

— А що ж йому робити? Команда Юлії Тимошенко викинула його зі своїх лав. Це буде або якась зареєстрована політична партія, або особистий новий проект. Але 100-відсотково це буде ліва політсила з європейськими принципами соціал-демократії.

Розповідає, що Тимошенко висловила претензії на адресу Вінського через те, що він знявся у відеоролику Мінтрансу — там міністр мав рекламувати ідею "єдиного квитка". Це коли квитки на потяг, автобус і літак можна буде придбати у відділеннях Укрпошти. Мовляв, цей ролик подібний до тих, які показують за участю Тимошенко на центральних телеканалах, де вона розповідає про результати діяльності уряду.

— Я навіть не міг уявити, що прем"єр приревнує до того, що я буду мелькати на телебаченні більше, ніж вона, — каже Вінський. — Я шокований.

Додає, що відносини з прем"єркою погіршилися ще восени минулого року. Тоді  Вінський розкритикував можливість створення коаліції між БЮТ і Партією регіонів.

48-річна Юлія Тимошенко заявляє, що найближчим часом проситиме Верховну Раду проголосувати за відставку Йосипа Вінського. Її версія розбіжностей з очільником транспортного відомства інша:

— Розумію, що пану Вінському не сподобалося, що ми зупинили нецільове використання грошей Укрпошти — це до 15 мільйонів гривень. Він наполягав, щоб вони були використані на його особисту рекламу. Я обіцяла, що серед міністрів не буде священних корів і не буде покриття, які пов"язані з нецільовим використанням грошей, корупцією. Від того, що уряд позбувається корупціонерів, він стає не слабкішим, а сильнішим.

Зараз ви читаєте новину «Вінський може створити ліву партію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути