пʼятниця, 19 жовтня 2018 06:35

Вілкул і Колєсніков залишаються недоторканними

— Останні голосування щодо зняття депутатської відповідальності засвідчили, що можна не показувати 155 мільйонів у декларації. Це — день ганьби Верховної Ради, — каже генеральний прокурор 53-річний Юрій Луценко 16 жовтня.

Парламент не зміг зняти недоторканність із народних депутатів від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула та Дмитра Колєснікова. Прокуратура просила дозволу притягнути їх до кримінальної відповідальності. Про затримання й арешт не йшлося.

Вілкула підозрюють у зловживанні службовим становищем на посаді керівника Дніпропетровської облдержадміністрації. Нібито незаконно передав в оренду кілька земельних ділянок.

Колєсніков як голова Агентства держ­майна добився приватизації ракетного заводу, який потім знищили, за словами Луценка.

— Не парламентська справа вирішувати, винний депутат чи ні. Більшість мала проголосувати за зняття недоторканності, — говорить політолог Віталій Бала, 52 роки.

— Безвідповідальності політиків є два пояснення. Перше — недовіра до Генпрокуратури й небажання допомагати їй. Перед тим були позитивні голосування, а результатів немає. Друге — досі не маємо політичної еліти. Нинішні лідери держави ще зі сцени Майдану запевняли, що знімуть депутатську недоторканність. Однак не роблять цього.

Зараз ви читаєте новину «Вілкул і Колєсніков залишаються недоторканними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути