Ексклюзиви
четвер, 31 січня 2008 17:51

Віктор Ющенко пообіцяв зменшення податків

Минулої середи в Українському домі пройшов Всеукраїнський форум "Влада і бізнес — партнери". У ньому взяли участь президент Віктор Ющенко, прем"єр-міністр Юлія Тимошенко та голова Верховної Ради Арсеній Яценюк. Через це державна охорона та міліція взяли будівлю у кільце.

Біля сходів охоронець щупом штрикає в кучугури снігу. Оглядає кущі та урни для сміття. Пояснює, що там може бути схований небезпечний предмет.

— Я особисто ніколи нічого не знаходив і не чув за інших. Якби хтось щось знайшов, то ви перші про це дізналися б, — піднімаючи попільнички зі сміттєвих урн, розповідає чоловік.

Журналістів не впускають до зали, де зібралися багатії та влада. Транслюють форум по телевізору. Ющенко, Тимошенко та Яценюк з"являються одночасно. За ними йдуть понад 10 охоронців. Перші особи піднімаються на сцену. Президент сідає в центрі, спікер — по праву руку, прем"єр — по ліву.

Віктор Ющенко говорить, що 2007 року Україна мала непогані економічні показники. Зазначає, що нинішня демократична коаліція може відреагувати на всі економічні виклики.

— Мені хотілося б, щоб ми відмежували політичну діяльність від основ економічної, бюджетної, гуманітарної політики 2008 року. Щоб те, що дестабілізує ситуацію, було залишено, — каже президент. — За цим столом сидить прем"єр і голова Верховної Ради. Ми можемо взяти на себе ті зобов"язання, які, очевидно, раніше цей трикутник не міг брати.

Запрошує до слова керівників організацій, підприємців. Ті скаржаться на податкове законодавство. Зазначають, що часом його нереально виконати. Віктор Ющенко у відповідь закликає розробити й ухвалити новий податковий кодекс.

— 2008-й — це останній рік, що ми працюємо із застарілим податковим кодексом, — говорить глава держави і звертається до представників бізнесу. — Допоможіть владі зменшити відсотки, але так, щоб надходження до бюджету були не меншими.

Форум триває понад дві години. Яценюк позіхає, прикривається рукою. Віктор Ющенко надає слово йому, а потім прем"єрці.

Юлія Тимошенко зазначає, що сприймає критику, і її уряд готовий працювати.

— Прийшов час заглибитися в проблематику звільнення бізнесу від засилля зайвих владних регуляторних функцій, — говорить вона.

Пропонує заповнювати на інтернет-сайті уряду анкети. Там підприємці можуть вказувати проблеми, що їх турбують. Потім бізнес зможе побачити, як Кабмін їх вирішує.

Із зали починають вигукувати запитання. Юлія Володимирівна зазначає, що готова після форуму їх обговорити.

Захід триває понад три години. Після закінчення Віктор Ющенко виходить до преси. Каже, що задоволений. Тим часом у залі підприємці обступають Тимошенко. Про щось дискутують.

— Ось мій помічник запише ваші контакти, і ми організуємо з вами зустріч, — відповідає комусь прем"єрка та йде.

Надворі на президента, голову Кабміну та спікера чекають кортежі. Працівники державної охорони сідають у машини та їдуть за ними. На майдані Незалежності даїшник перекриває рух. Скупчується велика кількість авто. Невдоволені водії починають сигналити.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Ющенко пообіцяв зменшення податків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути