вівторок, 04 грудня 2018 07:05

Вибори в об'єднані громади можуть провести з президентськими

Вибори в об'єднаних територіальних громадах у 10 областях не відбудуться через воєнний стан. Про це повідомила Центральна виборча комісія 29 листопада.

Ідеться про заборону 45 перших і семи додаткових голосувань, призначених на 23 грудня. Та про дев'ять проміжних місцевих виборів, які мали відбутися 9 і 16 грудня.

Вибори заборонені законом "Про правовий режим воєнного стану". Його ввели з 28 листопада до 26 грудня. Діє в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Луганській, Донецькій, Сумській, Харківській, Чернігівській і Вінницькій областях.

— Щоб вибори відбулися 23 грудня, Верховна Рада має внести технічну правку в ухвалений минулого тижня закон про воєнний стан. Це оптимістичний сценарій, — каже голова Комітету виборців України Олексій Кошель, 45 ­років.

— Але парламент може провалити голосування. Бо всі думають винятково про вибори президента. Тоді голосування в ОТГ відбудуться у березні-квітні. Їх можуть об'єднати з першим або другим туром виборів президента. Це ймовірно позначиться на результатах. Сільських або міських голів, які претендуватимуть на керівників громад, після зими виборці оцінюватимуть критичніше.

Суми на підкуп виборця на місцях можуть коливатися від 200 гривень до кількох тисяч. Не обов'язково роздавати конверти з грошима. Пенсіонерів щотижня можуть поїти чаєм із печивом.

Весь парад технологій побачимо в останні дні перед голосуванням. Для "Блоку Петра Порошенка" і "Батьківщини" принципово показати, що вони зберігають сильні позиції. Змагання будуть серйозні, адже це останні вибори перед президентськими.

Зараз ви читаєте новину «Вибори в об'єднані громади можуть провести з президентськими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути