четвер, 21 липня 2011 06:30

Василя Волгу затримали за хабар

Автор: фото: Андрій Шматов
  Керівника Держкомфінпослуг Василя Волгу посадили на два місяці у слідчий ізолятор
Керівника Держкомфінпослуг Василя Волгу посадили на два місяці у слідчий ізолятор

Генпрокуратура та Служба безпеки у вівторок затримали голову Держкомісії з регулювання ринків фінансових послуг Василя Волгу, 43 роки. Підозрюють у корупційних діях. Ходять чутки, що той узяв хабара $500 тис. Зараз Волга в ізоляторі тимчасового утримання. За рішенням Печерського районного суду його триматимуть там 2 місяці.

Цілей цього може бути кілька, зазначає 55-річний Вадим Карасьов, директор Інституту глобальних стратегій:

— Волга був у таборі проросійських лівих політичних сил. Із Росією у цієї влади багато проблем. Тож цим арештом показують, що затримувати можуть і тих посадовців, які були призначені на прохання російського керівництва. Ще однією причиною затримання може бути бажання продемонструвати: з корупцією борються, незважаючи на особистості, — можуть притягти до відповідальності і соратника, і колишнього прем'єра.

Волгу призначили торік у березні за квотою комуністів. Доти цю посаду обіймав Віктор Суслов.

—З усіх питань, які стосуються цього факту, звертайтеся до правоохоронних органів, —говорить лідер комуністів Петро Симоненко, 58 років. — Це вони приймали рішення. Що мені коментувати?

Джерело "ГПУ" стверджує, що Волгу посадять.

— Він знахабнів. Крім того, влада хоче продемонструвати Заходу, що з комунізмом покінчено.

Півроку тому голова Держкомпідприємництва — Михайло Бродський просив президента та прем'єра звільнити керівника Держфінпослуг, бо вважав його роботу незадовільною. З таким проханням зверталися страхові компанії та кредитні спілки. Закидали Волзі здирництво.

У лютому Генпрокуратура порушила кримінальну справу щодо Віктора Адамовича — директора департаменту тимчасового адміністрування фінансово-кредитних установ Держфінпослуг. Його звинуватили в отриманні хабара 2 млн грн від голови наглядової ради однієї з кредитних спілок Одеси. Адамовича називали "правою рукою" Волги. Він досі у слідчому ізоляторі. 15 липня затримали директора департаменту юридичного забезпечення Держфінпослуг — Євгена Гантімурова та Олега Чернушенка, помічника Волги.

Зараз ви читаєте новину «Василя Волгу затримали за хабар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути