Ексклюзиви
пʼятниця, 25 березня 2011 05:15

Василя Хару переобрали керівником профспілок

З'їзд Федерації профспілок переобрав головою нардепа-"регіонала" Василя Хару. "За" проголосували 600 делегатів, "проти" — п'ятеро.

— Хара три роки на цій посаді й нічого для профспілкового руху немає, — каже 47-річний Олександр Кривенко, один із противників Хари. Виходить у коридор Жовтневого палацу. — Він вирішує власні інтереси та робить політичну кар'єру. Треба молода, енергійна людина, тоді можемо стати впливовою силою.

У цей час із трибуни виступає переобраний голова.

— Профспілки мають стати опорою для людей, — каже Василь Хара, 63 роки. — Ми все для цього робимо, — озирається на прем'єра Миколу Азарова в президії. Той киває і хмуриться. — А те, що деякі діячі критикують роботу, це ще не означає, що вони керуватимуть краще.

Конкурентом Хари на посаду називали екс-голову Фонду держмайна Валентину Семенюк-Самсоненко. Вона заявляє, що їй не дозволили зареєструватися кандидатом, хоч мала необхідні документи. Василь Хара був єдиним кандидатом.

— Фінансування профспілок зараз недостатнє, — каже делегатка Марина Остаповець, 55 років. — А Хара робить усе можливе, щоб зберегти в цих умовах профспілкову власність. Міняти його недоречно, бо прийде неперевірена людина, яку цікавитиме тільки майно.

— Теперішні профспілки в Україні такі ж, як і ринок праці — тіньовий, — говорить політолог Костянтин Матвієнко, 44 роки. — Вони потрібні для того, щоб публічно змусити найманого працівника повністю залежати від роботодавця. Це видно по останніх законодавчих ініціативах. Скажімо, Партія регіонів просуває ідею підвищення пенсійного віку. Профспілки при цьому втрачають законні важелі для захисту членів.

Зараз ви читаєте новину «Василя Хару переобрали керівником профспілок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути