середа, 31 жовтня 2012 05:45

"Васильківський терорист" проголосував за "Свободу"

28 жовтня в Лук'янівському СІЗО проголосували 3040 арештованих. За інформацією активіста громадської ініціативи "Чорний комітет" 23-річного Богдана Тицького, там працювали дев'ять виборчих дільниць. Десята скринька була переносна — її заносили в камери до засуджених довічно. Більшість голосів набрала Партія регіонів, а серед мажоритарників — самовисуванець Віктор Пилипишин, якого пов'язують із владою.

— Голосували камерами. Наша в коридорі 20 хвилин чекала, доки проголосує попередня. У нас троє людей: крім мене, ще чоловік років 50 з Єнакієво і мій одноліток-киянин. Я і єнакієвець проголосували за "Свободу". Він давно казав, що ця влада його дістала. Сидить за обвинуваченням у якихось фінансових махінаціях. Мабуть, підставили його. Киянин проголосував за "Регіони", — 29-річна Христина Бевз переказує слова Сергія, заарештованого у справі "васильківських терористів".

Напередодні голосування арештованим видали по пиріжку з картоплею.

— Щоб заохотити до голосування й створити святковий настрій, — каже Христина. — Бо досі по святах видавали лише картоплю. Вночі з коридору було чути звуки генерального прибирання. О 8.30 — постукали у двері й повідомили, що за 30 хвилин ідуть голосувати. О 9.30 вивели. В якійсь каптьорці в протилежному крилі корпусу облаштували невелику дільничку. За столом сиділи двоє людей, поставили дві кабінки й одна урна. Веб-камери не було, зате зібралося повно майорів. Один із них сказав по рації: "Якщо хтось відмовляється йти на вибори, брати з них письмове пояснення".

29-річний Сергій Бевз рік сидить у СІЗО за обвинуваченням у підготовці "теракту" в День незалежності. До арешту був депутатом Васильківської міської ради.

Сергій Бевз балотувався до парламенту за списком "Свободи". До арешту був членом іншої організації — "Патріот".

— Колись "Патріот" і "Свобода" дуже тісно співпрацювали. Тепер усіх керівників організації арештовано, "Патріот" фактично знищено. Сергій хоче боротися далі, тому повернувся у "Свободу", — пояснює Христина. — Він був у списку 223-м. Якби обрали у Верховну Раду, автоматично вийшов би з тюрми. А так далі сидітиме.

Другий арештований у справі "васильківських терористів" Ігор Мосійчук теж перебуває у СІЗО. Балотувався в парламент в окрузі №94 на Київщині від Конгресу українських націоналістів. Набрав приблизно 1% голосів. Перемагає "регіоналка" Тетяна Засуха з результатом 43,66%.

Зараз ви читаєте новину «"Васильківський терорист" проголосував за "Свободу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути