середа, 11 листопада 2009 07:37

Василеві Противсіх не подобаються літери "Я" та "Ю"

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Президента Івано-Франківської торгово-промислової палати Василя Противсіха хочуть звільнити з роботи, бо він вирішив балотуватися на посаду глави держави
Президента Івано-Франківської торгово-промислової палати Василя Противсіха хочуть звільнити з роботи, бо він вирішив балотуватися на посаду глави держави

"Я за третім разом вступив до інституту, за третім разом мене прийняли в колгосп. Тому труднощів не боюся, — каже кандидат у президенти 63-річний Василь Противсіх. Місяць тому він звався Василь Гуменюк, але змінив прізвище. Заявив, що бажає балотуватися.

На прес-конференцію в Києві 10 листопада кандидат приходить із двома молодими чоловіками. Один — уповноважена особа Петро Рябенко, інший — член виборчого штабу Андрій Платонов.

На плечах чоловіків — білі шарфи з написом "Проти всіх". У помічників ще є напис "За життя без Я і Ю". Рябенко наливає Противсіху води.

— Ну, що — будьмо! — підносить кандидат склянку й відпиває.

Платонов тим часом поправляє його шарф.

— Нормально я сиджу? — запитує Противсіх у помічників і поправляє мікрофон.

Розповідає, що народився в Снятинському районі Івано-Франківської області в сім"ї свинарки та будівельника. Вирішив іти в президенти, бо набридло дивитися, як 18 років розкрадають Україну.

— Усі політики кажуть, що вони за народ. А хто ж проти народу, коли він так погано живе? — підвищує голос. — Я представлятиму думку тих, хто проти безладу, корупції. Розраховую на здоровий глузд виборців.

Помічники схвально кивають.

народився в сім"ї свинарки та будівельника

— Із великими потугами простий селянський син прийшов зареєструватися, — розповідає, як здавав документи до Центрвиборчкому. — Тепер мене виганяють із роботи, визвали в обласне управління внутрішніх справ Івано-Франківська. За що? Де закон один для всіх? Де правда? Ще й подають матеріали в Апеляційний суд Києва, щоб зняти мене з реєстрації.

Противсіх поглядає на помічників. Зупиняє погляд на шарфі:

— У словах "сало" і "горілка" немає букв "я" та "ю". А це популярні речі в Україні. Тому я виступаю проти цього.

Василь Противсіх каже, що має команду і передвиборну програму. Однак жодного пункту звідти не називає.

Грошову заставу кандидата в президенти 2,5 млн грн допомогли зібрати друзі з Чикаго, Азербайджану й односельці, запевняє він.

Після прес-конференції поспішає до виходу. Із помічниками сідає в бежевий "лексус". Його прес-секретарка вмощується в джип з охороною.

Своїм головним суперником Противсіх називає Тимошенко

Василь Противсіх очолює Івано-Франківську торгово-промислову палату. Був мером Яремчі, райцентру на Прикарпатті. Позаторік балотувався до Верховної Ради під N23 в списку блоку "Кучма", який очолював Олександр Волков — колишній перший помічник Леоніда Кучми. Блок не подолав 3-відсотковий бар"єр.

Своїм головним суперником називає прем"єрку Юлію Тимошенко. Подейкують, висуненню Противсіха сприяла Партія регіонів. Мовляв, серед електорату, який зараз у першому турі збирається голосувати проти всіх кандидатів — найпопулярніша Тимошенко. І начебто в другому турі, коли залишаться лише Віктор Янукович і вона, більшість буде прихильна до прем"єрки. Щоб змінити це, треба компрометувати Тимошенко. Для цього нібито й запущений проект із технічним кандидатом Василем Противсіхом.

Зараз ви читаєте новину «Василеві Противсіх не подобаються літери "Я" та "Ю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути