четвер, 24 вересня 2020 05:51

У Полтаві відкриють "Стіну пам'яті", присвячену загиблим за Україну

У Полтаві з'явиться "Стіна пам'яті", присвячена полеглим українським воїнам. Урочисто відкриють її 14 жовтня — у День захисника України. Облаштують на території паркової зони філії Національного військово-історичного музею.

"Стіна пам'яті" раніше розташовувалася в Києві. Її побудували на Софійській площі в листопаді 2014-го, а встановив відомий історик Максим Цюрик. За сприяння мецената Сергія Іващенка та Міністерства оборони стіну передали в Полтаву.

На "Стіні пам'яті" розмістять фотографії загиблих бійців. Буде інформація про них.

— Складатиметься із 55 щитів, які змонтують у суцільну стіну завдовжки 70 метрів, — розповідає директор Музею важкої бомбардувальної авіації Віктор Дейнега. — Будуть світлини бійців, їхні біографічні дані. Також відомості про те, де служили й загинули.

До "Стіни пам'яті" зможуть приходити люди, аби вшанувати полеглих за Україну воїнів.

— Люди, які не пам'ятають історії, не мають майбутнього. А ці стели, які ми забрали з Києва і встановимо в Полтаві, і є нашою історією, — каже меценат та ініціатор створення "Стіни пам'яті" Сергій Іващенко. — Цю історію повинні знати не лише полтавці. Хай приїжджають жителі з усієї України та дивляться.

Автор: Олег Журавльов
  ”Стіну пам’яті” відкриють на День захисника 14 жовтня. Складатиметься із 55 щитів, які виставлять у ряд завдовжки 55 метрів
”Стіну пам’яті” відкриють на День захисника 14 жовтня. Складатиметься із 55 щитів, які виставлять у ряд завдовжки 55 метрів

Ініціатива сподобалася військовослужбовцям і рідним воїнів, які загинули на Донбасі.

— Молодь повинна знати своїх Героїв. Має рівнятися на них. Це дуже важливо і для рідних бійців, які полягли. Зрештою, доки ми пам'ятаємо своїх захисників — вони з нами, — каже підполковник Збройних сил Олексій Редькін.

Війна на Донбасі триває сьомий рік. У боях за цілісність держави полягли тисячі українських солдатів.

Зараз ви читаєте новину «У Полтаві відкриють "Стіну пам'яті", присвячену загиблим за Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути