Ексклюзиви
понеділок, 30 січня 2006 16:26

"У політиці любові нема"

Автор: фото: UNIAN
  Олексій Івченко на презентації програми ”Нашої України” вирішував проблеми з газом
Олексій Івченко на презентації програми ”Нашої України” вирішував проблеми з газом

Ведуча телепрограми "Без табу" Ольга Герасим"юк, 47 років, минулої п"ятниці провела презентацію виборчої програми "Нашої України". Тим самим проникливим голосом, який українці чують щосереди увечері, вона почала:

— Рівно рік тому, саме тут, на Майдані, нас об"єднала одна ідея: "Україна у нас одна". Після того як це сталося, ми всі розійшлися по всій Україні жити своїм життям, — у стилі телепрограми сказала вона.

Представлення відбувалося в Українському домі, на Європейській площі столиці. Дійство було розділене на дві частини: перша відбувалася у холі Українського дому, друга — у великій залі. У холі зробили невелику сцену із символікою партії з величезним екраном на стіні. На сцені стояли два стільці, на першому сиділа четвертий номер списку "Нашої України" Герасим"юк.

Усі мали перед собою написаний текст, але знали його напам"ять

— Яким був цей рік для нас? Як ми його прожили? Саме про це ми будемо сьогодні говорити у цьому ток-шоу, яке ми назвали "Рік із новою владою". І першим у цю нашу студію я запрошую прем"єр-міністра України, номер перший у списку "Нашої України", Юрія Івановича Єханурова.

Прем"єр піднявся на сцену. Він розповідав про досягнення країни протягом року, а біля сцени готувалися до виступу інші лідери блоку: керівник виборчої кампанії "Нашої України" Роман Безсмертний, 40 років, його заступник Микола Катеринчук, 38 років, голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Івченко, 42 роки, міністр закордонних справ Борис Тарасюк, 56 років, і секретар РНБО Анатолій Кінах, 51 рік.

Наступним мав виступати Безсмертний. Він нещодавно перехворів і кашляв, тому до нього підійшов помічник і дав пігулку "Стрепсілс" для горла. Поруч щось з"ясовували між собою Тарасюк з Івченком:

— Це ваша справа — міністерства закордонних справ, — обурено шепотів голова "Нафтогазу". — Я зробив усе по закону. А ви зробіть міждержавний договір між Росією і Україною.

Кінах намагався вгамувати колег. Однак увесь час виступу прем"єра Івченко переконував, що його відомство працює на повну потужність.

Єхануров, 57 років, на сцені пояснював, що причиною ослаблення авторитету України на міжнародній арені стала позиція частини вітчизняних політиків, які намагалися зробити собі рейтинг на газовій проблемі.

До Тарасюка підійшла Оксана Білозір. Повз них проходив фотограф і випадково штовхнув її. У відповідь головний український дипломат сильно штовхнув чоловіка у плече і насуплено пояснив, що так з жінками поводитися не можна. Тим часом Герасим"юк запросила на сцену Анатолія Кінаха.

— Минулий рік дав нам можливість оцінити людей, — заявив він і припустив, що таких кадрових помилок на вищому рівні, про які постійно згадує навіть президент, більше не буде. — Треба розуміти, що ми вже не опозиція, а влада і на нас — повна відповідальність.

Подякувавши ведучій, він спустився сходами і, показуючи на мікрофон, спитав: "Кому?". Позбувшись мікрофона, секретар РНБО підійшов до прем"єра. Того саме обступили журналісти. На прохання дати якісь коментарі Єхануров заперечно захитав головою:

— А що я можу нового сказати?

Оголосили про другу частину презентації, і всі пішли у велику залу. На сцену піднявся Єхануров. Сказав, що головним завданням на перше півріччя 2006 року є економічна стабільність.

Кінах намагався вгамувати колег

— І кінцева мета: достойно здати вахту новому уряду, що буде сформований новим парламентом. І я в цьому переконаний, що він буде сформований представниками блоку "Наша Україна" та нашими союзниками, — сказав прем"єр. — Новий уряд може почати роботу не з розчищення завалів, а з міцного соціально-економічного фундаменту.

Після його виступу на двох екранах почали показувати рекламні ролики блоку. Після кожного відеоряду на сцені з"являвся черговий лідер блоку. Всі мали перед собою написаний текст, але знали його напам"ять, тому лише зрідка підглядали. Одразу після презентації виступив гурт "Мандри" з піснею "Україна".

Роман Безсмертний після урочистостей оголосив, що наступного понеділка розпочнуться переговори між усіма помаранчевими командами. Вони хочуть ще до виборів домовитися з соціалістами, БЮТ, ПОРА-ПРП, блоком Плюща-Костенка про спільні дії у парламенті після 26 березня. На запитання, чи зможуть вони подолати взаємні образи, Безсмертний стримано відповів:

— У політиці любові немає. В політиці є інтереси.

Зараз ви читаєте новину «"У політиці любові нема"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути