пʼятниця, 08 липня 2011 07:30

Ющенко здає квартиру на 372 "квадрати"

Автор: фото: Ростислав Мисюкевич
  Сходи, які ведуть до дверей квартири екс-президента Віктора Ющенка. Таке помешкання в центрі Києва здають переважно подобово
Сходи, які ведуть до дверей квартири екс-президента Віктора Ющенка. Таке помешкання в центрі Києва здають переважно подобово

Екс-президент 57-річний Віктор Ющенко збирається здавати в оренду квартиру, в якій прописаний. Помешкання за кілька сот метрів від майдану Незалежності. Віктор Андрійович із родиною давно живе в приватному будинку під Києвом.

— Усі охочі орендувати цю квартиру можуть звертатися до моєї дружини, — каже Ющенко.

Помешкання займає останній шостий поверх дореволюційного будинку по вул. Мала Житомирська, 20. Складається з двох трикімнатних квартир, об'єднаних в одну, та другого мансардного ярусу. Мансарда з'явилася після того, як господар перебудував старий дах та піддашшя й включив його до свого житла. Загальна площа помешкання — 372 "квадрати".

Із 2004-го житло переважно пустувало, розповідає Катерина Ющенко, 49 років. Якийсь час там жив Ющенків син Андрій. Його колишня дівчина Ганна Павлович так описувала апартаменти:

— Весь інтер'єр було оформлено в українському етнічному, можна сказати, архаїчному стилі. Мені там було психологічно важко жити. Я людина сучасна.

У квартирі щойно зробили ремонт, уточнює Катерина Ющенко. Здача її в оренду буде відбуватися легально.

— Із обов'язковою сплатою належних податків, — додає Катерина Михайлівна.

Потрапити до Ющенкового будинку можна, пройшовши через арку з камерою відеонагляду вгорі. Чорна кована брама незамкнена. У дворі праворуч — клумба з трояндами та чотирма ялинами, жодного припаркованого авто. Вгорі біля пластикових вікон квартири екс-президента видно шмат відсирілої стіни.

Двері до під'їзду відчинені, хоч мають кодовий замок. Під стіною стоять дитячі велосипеди та візок. На кожному поверсі на підвіконнях вазони та пластикові пляшки з водою. На п'ятому зі стелі звисають на нитках паперові янголи. На останньому поверсі — єдині дерев'яні двері Ющенкової квартири. Поряд коробки від домашнього кінотеатру "Філіпс", поліетиленовий пакет зі шматками старих шпалер та мотки ковроліну. У квартирі чути дитячі голоси. На дзвінок у домофон відповідає жінка:

— Ничего про то, что эта квартира сдаётся, не знаю. Не могу ничего сказать. До свиданья.

— Виктор Ющенко когда поселился, починил лифт, провел ремонт в подъезде, крыльцо пристроил, — розповідає сусід Олександр із п'ятого поверху. — Двери поменял, у кого старые были. Перестраивал крышу, так пошел дождь — и его, и нас залило. Сам зашел, извинился, оплатил ремонт. Всегда здоровался. Последний раз его видел еще во время президентства.

Такі квартири у центрі Києва здають переважно подобово, пояснює 32-річний Сергій Костецький із консалтингової компанії "СВ-девелопмент".

— Коштують щонайбільше тисячу доларів за добу. Ціна залежить від якості ремонту, наявності знаменитих сусідів, охорони, басейну.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко здає квартиру на 372 "квадрати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути