понеділок, 31 березня 2008 18:50

Ющенко розчищав територію під музей

Автор: фото: Микола ЛАЗАРЕНКО
  Віктор Ющенко вирубує кущі на території майбутнього музею ”Мистецький арсенал”. Праворуч позаду нього — керівник Державного управління справами Ігор Тарасюк та міністр оборони Юрій Єхануров (по центру)
Віктор Ющенко вирубує кущі на території майбутнього музею ”Мистецький арсенал”. Праворуч позаду нього — керівник Державного управління справами Ігор Тарасюк та міністр оборони Юрій Єхануров (по центру)

У суботу президент 54-річний Віктор Ющенко зі своїми дітьми, високопосадовцями та студентами очищали місце для майбутнього музею "Мистецький арсенал".

Глава держави одягнув чорні штани, закачав рукави сорочки, взув кросівки. Для вирубування кущів він ставав на коліна. Рубав невеличкою сокирою, а донька Христина виносила гілки на смітник. Потім саджали дерева. Із Ющенком прийшла попрацювати й героїня Майдану 68-річна Параска Королюк із села Дорогичівка Тернопільщини. Коли ж присутні хотіли з нею поговорити, президент наказав Королюк не заважати.

Після прибирання президент нарікає, що сокира була тупуватою. Обіцяє подарувати сотню наточених. Потім проводить для журналістів екскурсію майбутнім музеєм. За планами, він буде більшим за паризький Лувр і петербурзький Ермітаж.

Буде тут бурштинова церква, куди перенесуть знайдені останки ченців. Побудують і музеї трипільської культури, писанки, рушників та козацької слави.

Два місяці тому Ющенко звернувся в Лувр, де експонуються "Царські ворота" з Києво-Печерської Лаври. Попросив обговорити умови, на яких можна вести переговори про їхнє повернення в Україну.

Віктор Ющенко каже, що на цій території хочуть об"єднати три музеї — скарбів України, Національного банку й Археологічний музей.

Проект "Мистецький арсенал" готують три роки. 2008-го на нього виділили 150 млн грн. Президент обіцяв відкрити його 2009 року до Дня незалежності.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко розчищав територію під музей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути