Ексклюзиви
пʼятниця, 12 вересня 2008 18:40

Ющенко говорить про змову Тимошенко й Медведчука

Колишнього главу Адміністрації президента 54-річного Віктора Медведчука викликають на допит до Служби безпеки України. Його підозрюють у вимаганні грошей від бізнесменів на наступні вибори глави держави для Юлії Тимошенко.

Медведук перейшов до команди Тимошенко торік. Стверджують, він брав участь у підготовці проекту Конституції, який БЮТ пропонуватиме ухвалити Верховній Раді. Також Віктора Медведчука підозрюють у тому, що він посприяв виділенню Росією $1 млрд для лідерки "бютівців" на майбутні вибори глави держави. Таку інформацію оприлюднив Секретаріат президента.

— Це провокація і політичне замовлення! — каже Медведчук. — Через мене хочуть скомпрометувати сьогоднішні політичні сили, які нарешті зрозуміли, як добитися того, щоб в Україні панував правопорядок і реальний конституційний лад. А не той безлад, який відбувається останніми роками.

В одному з листів президент Віктор Ющенко критикував  прем"єрку за те, що взяла працювати в уряд наближених до екс-голови Адміністрації людей. Зокрема, зробила своїм радником Олександра Задорожного. Ющенко вимагав звільнити їх, але Тимошенко цього не зробила. А вчора президент сказав, що за сценарієм Медведчука Тимошенко дала вказівку провести сесії міськрад і висловити недовіру главі держави.

— Зробили ставку на класичні радянські стереотипи: про державну зраду, підривну діяльність, — говорить про протистояння Ющенка й Тимошенко директор Центру соціальних досліджень Софія Андрій Єрмолаєв, 39 років. — Це найгірше, що могли запропонувати радники Ющенка. Бо якщо немає доказів, то це може бумерангом ударити по державі.

Додає, що Медведчук — сильний юрист. Після цих допитів він може позиватися проти силових структур і виграти.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко говорить про змову Тимошенко й Медведчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути