четвер, 16 вересня 2010 00:01

Урядовці зменшили кількість реклами на дорогах

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Міністр спорту Равіль Саффіулін (ліворуч) цілує очільника Мінтрансу Костянтина Єфименка перед засіданням уряду 15 вересня на подвір’ї Кабміну
Міністр спорту Равіль Саффіулін (ліворуч) цілує очільника Мінтрансу Костянтина Єфименка перед засіданням уряду 15 вересня на подвір’ї Кабміну

"Хух, оживився! Полегшало, — говорить міністр охорони природного середовища 44-річний Микола Злочевський перед ранковим засідання уряду в середу. Відходить від вентилятора, вбудованого у стіну. Махає полами піджака і вмощується в крісло.

До зали швидко заходить міністр палива та енергетики Юрій Бойко, 52 роки. Несе під пахвою стос паперів і книжку "Публічна Адміністрація в Україні" — становлення та розвиток".

— Видел, что ты мне звонил, — тисне руку Злочевському і набирає когось по мобільному. — Извини, что не ответил. Замотался сильно. Я в постоянных разъездах.

Між собою перемовляються міністри праці й соцполітики Василь Надрага, 52 роки, та житлово-комунального господарства Юрій Хіврич, 61 рік. Надрага каже до колеги, що має до нього справу і зайде наступного дня.

— А меня завтра не будет. Иду на гражданские учения. Так что извиняй, — відповідає той.

За хвилину до початку заходить перший віце-прем"єр Андрій Клюєв. Кожен із міністрів намагається з ним привітатися — привстають із місць, тягнуть руки. Головний міліціонер Анатолій Могильов вітається з Клюєвим сидячи.

Глава уряду 62-річний Микола Азаров глибоко вдихає і зачитує з аркуша вступне слово. Каже, що Верховна Рада відправила назад у Кабмін проект Податкового кодексу. Доручає Клюєву доопрацювати його. Каже, що в п"ятницю Кабмін проведе спецзасідання. Розгляне й затвердить остаточний текст Податкового кодексу. Окрім представників Адміністрації президента і профільних комітетів кличе на зібрання представників опозиції.

Затверджують безвізовий режим з Ізраїлем

— Межі досконалості немає. Інтереси різних груп можуть бути різними, але в якийсь момент необхідно починати діяти, — каже Азаров. — Подальше затягування прийняття Податкового кодексу затримує ухвалення бюджету наступного року.

Міністри сидять мовчки з опущеними головами. Прем"єр відривається від аркуша і проводить поглядом по залу.

— Наполягаю, щоб у період виборчої кампанії ніхто з міністрів не відволікався від роботи. Якщо ж хтось хоче взяти участь у виборах, будь ласка. Але членам уряду не повинні дорікати якимось втручанням, — говорить прем"єр.

За зачиненими дверима урядовці засідають понад годину. Приймають рішення про зменшення реклами над дорогами. Вона закриває дорожні знаки й відволікає водіїв. Також затверджують безвізовий режим з Ізраїлем.

Журналісти перепиняють віце-прем"єра 50-річного Сергія Тігіпка. Він очолює партію "Сильна Україна", яка висуває свої кандидатів у місцеві ради.

— Я не можу відійти від процесу виборів. Я спеціально не йшов у відпустку влітку, бо вирішив витратити її як раз на вибори, — говорить Тігіпко.

Зараз ви читаєте новину «Урядовці зменшили кількість реклами на дорогах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути