вівторок, 18 червня 2013 07:15

Юлія Тимошенко переграла Януковича

Автор: фото надане прес-службою ВО ”Батьківщина”
  Юлія Тимошенко переконалася, що Яценюк уміє тримати удар. Звернення лідера ”Батьківщини” до учасників з’їзду зачитала її донька Євгенія Тимошенко
Юлія Тимошенко переконалася, що Яценюк уміє тримати удар. Звернення лідера ”Батьківщини” до учасників з’їзду зачитала її донька Євгенія Тимошенко

"Фронт змін" із Партією "Реформи та порядок" дотрималися минулорічної обіцянки та влилися до лав "Батьківщини". Це зафіксували на з'їзді "Батьківщини" в суботу. До делегатів із неволі звернулася Юлія Тимошенко. Її слова на адресу Арсенія Яценюка розвіяли підозри, ніби в разі своєї неучасті у президентській кампанії Тимошенко підтримає Віталія Кличка. Таку версію активно тиражували провладні ЗМІ.

Відкритого листа екс-прем'єрки зачитала її донька Євгенія. Про Арсенія Яценюка Юлія Володимирівна сказала наступне:

— Ми багато з ним пережили після 2005-го. Зробили критичну масу спільних помилок. Тепер разом зобов'язані спокутувати перед Богом і Україною свої та чужі політичні прорахунки й виконати все, що обіцяли людям на Майдані, — пише Тимошенко з-за ґрат. — Я довіряю Арсенієві. Бачу, як йому важко. По ньому прямою наводкою б'ють і свої, і чужі. Але він уміє тримати удар. Він — боєць. І при тому інтелектуальний, сучасний, патріотичний політик. Тобто — чотири в одному. Це немало для українського політикуму.

Юлія Тимошенко продемонструвала, що навіть із неволі керує основними процесами в партії, має незаперечний авторитет. Її лист силою переконливих аргументів розставив усі крапки над "і" — рішення ухвалили одностайно.

Суботня подія — більше, ніж об'єднання партій. Укладено особисту політичну унію між Тимошенко та Яценюком, кажуть експерти. У зверненні екс-прем'єрки та рішеннях з'їзду відчувається, що лідерка "Батьківщини" бачить Арсенія Яценюка резервним кандидатом.

— Перше, що звертає на себе увагу, це заява про те, що Юлія Тимошенко — основний кандидат на виборах 2015 року, — каже політолог Ігор Жданов. — Тож ціль, що об'єднує всіх, — домогтися її звільнення. — Друге, досягти цього буде досить непросто. Тому є умовний план "Б". Його суть у тому, що Арсеній Яценюк — резервний кандидат на президентських виборах.

Якщо Юлія Тимошенко візьме участь у виборах глави держави та переможе, очевидно, Арсеній Яценюк може розраховувати на посаду прем'єр-міністра, припускають експерти. Якщо ж Тимошенко до виборів не допустять, кандидатом від об'єднаної опозиції стане Яценюк. Першим же своїм указом він звільнить Тимошенко та призначить її прем'єром. Таким чином Юлія Тимошенко переграла Віктора Януковича, який прагне усунути її з політичного життя. Союз із Яценюком — майже безпрограшний шанс для Тимошенко повернутися на найвищі посади в державі. Варто лише разом виграти вибори.

Арсеній Яценюк виступає свого роду гарантом повернення екс-прем'єрки до влади, тож стає для Януковича не меншим ворогом, ніж лідерка "Батьківщини". Слід очікувати, що удари влади по Яценюкові тільки посиляться. І грошей на нові "тушки" Яункович не пошкодує.

Юлія Тимошенко зажадала ухвалення розробленого нею Ідеологічного маніфесту "Європейська Україна". Він перегукується із програмними документами Європейської народної партії — союзу десятків партій старого континенту, до складу якого належить "Батьківщина".

У другій частині маніфесту "Батьківщина" зафіксувала свою позицію щодо питань, які вирізняють її від Партії регіонів.

— Єдиною державною мовою має бути українська. Її державний статус слід наповнити реальним змістом, — сказано в маніфесті. — Україна — лише унітарна держава. Історія — своя, а не спільна з Росією. Голодомор — геноцид.

Окремо зазначено, що "Батьківщина" поділяє резолюцію Парламентської Асамблеї ОБСЄ "Возз'єднання розділеної Європи", де нацизм та сталінізм засуджуються як явища одного порядку.

— Україна повинна стати в осяжній історичній перспективі повноправним членом Євросоюзу та запровадити стандарти ЄС у політичній, економічній, соціальній, культурно-гуманітарній сферах, — йдеться в документі.

У свою чергу Арсеній Яценюк заявив: оновлена партія прагне змінити якість життя українців.

— Ми об'єдналися задля того, щоб Україна усвідомила — є люди, які здатні брати на себе відповідальність, знають, що робити, і мають план для кожного українця, який сподівається на краще, — наголосив політик.

Зараз ви читаєте новину «Юлія Тимошенко переграла Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути