Ексклюзиви
четвер, 12 липня 2012 00:15

Юлія Тимошенко залишається прапором опозиції

 

Юлію Тимошенко продовжують сприймати як лідера опозиції і після її ув'язнення, вважає керівник Центру прикладних політичних досліджень "Пента" 53-річний Володимир Фесенко:

— Але вона є, скоріше, прапором опозиції. Має вплив на ключові політичні рішення, однак не здійснює безпосереднє керівництво. Майже 40 відсотків людей — це не лише її прихильники, а й ті, хто критично до неї ставляться й ніколи не проголосують "за". Однак серед опозиції бачать лідером саме її.

Немає нічого дивного, що за Яценюка майже 20 відсотків, адже він буде реальний фронтмен під час виборчої кампанії. Люди це прекрасно знають.

В "Удару" електоральний рейтинг вище за 4 відсотки. Цей показник свідчить, що значна частина прихильників не сприймають Кличка, як опозиційного лідера. Віталій має взяти це до уваги. Його наближення до опозиції під час мовного конфлікту може призвести до втрати частини електорату. Бо він занадто продемонстрував свою опозиційність.

Наталію Королевську багато-хто недооцінює. Прихильники опозиції навісили на неї ярлик "проект Банкової". Хоча її рейтинг наближається до 3 відсотків.

Із Симоненком показово те, що передвиборна риторика Компартії є опозиційною, а самого Петра Миколайовича не дуже сприймають як опозиціонера. Це пов'язано з тим, що він виступає союзником влади.

Рейтинг Олега Тягнибока суттєво менший, аніж "Свободи". Він ніби і харизматичний лідер — бравий та рішучий. Але його чомусь не сприймають.

Анатолій Гриценко залишився в тіні інших опозиціонерів. Тут спрацював фактор пізнього приєднання до Об'єднаної опозиції. Рейтинг Луценка зупинився десь три роки тому. Його як самостійного опозиційного лідера не сприймають.

Зірковий час Юрія Луценка минув. Хоч він талановитий публіцист і політик.

Зараз ви читаєте новину «Юлія Тимошенко залишається прапором опозиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути