Ексклюзиви
середа, 06 грудня 2006 17:45

"Укртелеком" може купити хтось із людей Ахметова

  Один із лідерів ”Нашої України” Петро Порошенко і голова Фонду держмайна Валентина Семенюк у сесійній залі Верховної Ради
Один із лідерів ”Нашої України” Петро Порошенко і голова Фонду держмайна Валентина Семенюк у сесійній залі Верховної Ради

Верховна Рада затвердила перелік об"єктів, які приватизують  2007 року. До цього списку Фонд державного майна включив гіганти — Одеський припортовий завод і "Укртелеком".

— Вони б у цей перелік внесли ще й приміщення Верховної Ради, — обурюється народний депутат від Блоку Юлії Тимошенко Андрій Шкіль, 42 роки. — А чого — непогане приміщення, класний район. Купив би його собі Янукович, а з народних депутатів стягував би гроші за оренду. Нормальний бізнес.

За його словами, до списку внесено підприємства, які не готові до приватизації.

— В "Укртелекомі" потрібно провести капіталізацію, щоб продати його за відповідною ціною, а не за безцінь, — пояснює. — Це все одно, що продавати квартиру з ремонтом і побиту, поламану. Це зовсім різні ціни. А "Укртелеком" зараз побитий і поламаний.

У Верховній Раді подейкують, що, швидше за все, "Укртелеком" придбає хтось з оточення мільярдера Рината Ахметова. За задумом у подальшому монополіст повинен злитися з компанією мобільного зв"язку Life:), 40% акцій якої належать Ахметову. Зараз питанням "Укртелекому" в Міністерстві транспорту і зв"язку опікується заступник міністра Леонід Нетудихата, який під час першого перебування Віктора Януковича на посаді прем"єр-міністра працював його радником.

"Укртелеком" зараз побитий і поламаний

Досі невідомо, хто може бути потенційним покупцем Одеського припортового заводу.

— Може випадково так статися, що він матиме стосунок до антикризової коаліції, — іронізує про майбутнього покупця народний депутат від "Нашої України" Анатолій Кінах, 52 роки.

Він переконаний, що список об"єктів для приватизації складено з порушеннями законодавства України.

— Ми не голосували за цей перелік, бо він повністю підриває економіку країни, — каже нардеп.

У кулуарах Верховної Ради розповідають, що найсучасніший порт в Іллічівську неподалік Одеси також контролює Ринат Ахметов.

Список об"єктів для Фонду державного майна ухвалили 226-ма голосами. "За" проголосували лише народні депутати від Партії регіонів і соціалісти. "Наша Україна", БЮТ і Комуністична партія цього законопроекту не підтримали.

Зараз ви читаєте новину «"Укртелеком" може купити хтось із людей Ахметова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути