четвер, 30 червня 2016 05:50

"Україні допомагатимуть тільки тоді, коли щодня демонструватимемо прогрес"

Автор: ФОТО З САЙТА www.yatsenyuk.org.ua
  Колишній прем’єр-міністр Арсеній Яценюк із віце-президентом Сполучених Штатів Джозефом Байденом зустрілися у Вашингтоні. 27–30 червня Яценюк перебуває у США на запрошення Білого дому
Колишній прем’єр-міністр Арсеній Яценюк із віце-президентом Сполучених Штатів Джозефом Байденом зустрілися у Вашингтоні. 27–30 червня Яценюк перебуває у США на запрошення Білого дому

— Нам треба продовжувати курс реформ, що заклали два роки тому. Україні допомагатимуть тільки тоді, коли щодня демонструватимемо прогрес, — говорить колишній прем'єр-міністр, лідер партії "Народний фронт" 42-річний Арсеній ЯЦЕНЮК під час візиту до Сполучених Штатів.

З 27 по 30 червня він перебуває у Вашингтоні — на запрошення американської сторони. Зустрівся з віце-президентом США Джозефом Байденом. Говорили про повернення Криму й Донбасу, реформи оборонного сектору, податкової системи, судочинства, поліції.

— США інвестували мільярди доларів в українську економіку. Підтримують наш народ, — каже Арсеній Яценюк. — Нарешті ми довели, що здатні позбутися залежності від російського газу. Досягли цього завдяки спільним зусиллям із США.

Серед пріоритетів для України є реформування оборонного сектору. Міноборони й українське військо отримували й отримують допомогу від Сполучених Штатів. Адже ми захищаємо не тільки свою державу — обороняємо європейські кордони.

Верховній Раді вдалося показати свою єдність і проголосувати зміни до Конституції щодо судової системи. Тепер нам необхідні нові суди й судді. Адміністрація США готова надати як технічну, так і фінансову допомогу для проведення реформи в нашій судовій системі — щоб вона захищала інтереси українців.

Арсеній Яценюк також зустрівся з міністром торгівлі США Пенні Прітцкер, міністром фінансів Джейкобом Лью, представниками Демократичної та Республіканської партій.

— У такі складні моменти для Європи Америка ще сильніше підтримуватиме Україну. США докладають зусиль, щоб ми стали частиною Європи, — говорить Яценюк журналістам після спілкування з урядовцями. — Незважаючи на проблеми в Європі, ніхто не відступатиме. Нам потрібна сильна Україна в сильній Європі.

У Вашингтоні Арсеній Яценюк побував на допрем'єрному показі фільму "Точка зламу". Це — документальна стрічка про події Майдану та розгортання російської війни проти України.

Картину зняв триразовий володар премії "Оскар" Марк Джонатан Гарріс. Він співпрацював з українським режисером Олесем Саніним. Арсенія Яценюка запросили на захід як учасника фільму — давав для нього інтерв'ю.

Події на Майдані є натхненням для всіх, хто прагне змін. Про це сказав Марк Гарріс:

— Під час роботи над фільмом мене вразив дух української армії. Дух людей, які зібралися разом, аби побороти Росію й утвердити Україну як незалежну націю.

— Це приголомшлива документальна картина про український народ. Саме час показати її нашим європейським друзям, європейським народам. Ось як ми боремося за реальні цінності, за свободу й демократію. Ось як ми захищаємо Європу, — говорить Арсеній Яценюк.

Він подякував Марку Гаррісу:

— Цей фільм захоплюватиме глядачів усього світу. Бо він про правду. А правда — найбільша цінність.

Зараз ви читаєте новину «"Україні допомагатимуть тільки тоді, коли щодня демонструватимемо прогрес"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути