пʼятниця, 25 січня 2019 05:45

"Україна буде єдиною, мирною і щасливою"

В день соборності Юлія Тимошенко оголосила про участь у президентських виборах

22 січня — символічний день для ­українців. Він повертає нас до історичної пам'яті і до питання визначення головних державних цінностей. А найпотужніша зброя нашої країни в умовах військової агресії — полягає в нашій єдності і соборності. Тож невипадково у день 100-річчя української Соборності в Києві відбувся Форум єднання. У ньому взяли участь понад 10 тисяч українців. Захід підтримали громадяни по всій Україні — від Луганщини до Закарпаття — символічним ланцюгом єдності.

Під час Форуму єднання відбулася найбільш очікувана подія політ ичного сезону — висунення Юлії Тимошенко на посаду президента України. Лідер "Батьківщини" — ключовий кандидат на цю посаду, за даними соціологічних опитувань останніх двох років.

Форум відкрив почесний патріарх Православної церкви України Філарет. Він молитвою благословив з'їзд, який "буде служити інтересам Української держави та народу".

— Не випадково Україна святкує століття утворення Української Народної Республіки. Тим самим нагадує, що Українська держава може існувати тільки тоді, коли ми єдині. В єдності наша сила, — зазначив він.

Патріарх Філарет наголосив: слабкість України в тому, що ми часто роз'єднуємось.

— Хочемо мати українську державу, мати свободу в цій державі та незалежність, треба єднатися, — підсумував він.

Висунення Юлії Тимошенко на посаду президента привітали колишній генсекретар НАТО Андерс Фог Расмуссен і лідер фракції Європейської народної партії Жозеф Доль.

— "Батьківщина" є однією із найстаріших українських партій у парламенті та членом родини Європейської народної партії (ЄНП. — ГПУ). Вступає в цей період у чудовій формі. Тож вітаю висунення Юлії Тимошенко на посаду президента України. Вона завжди була нашим надійним партнером. ЄНП визнає зусилля, які доклала "Батьківщина" та її лідер для наближення України до ЄС, просування європейських стандартів і цінностей та підтримки демократичного розвитку України, — наголосив Жозеф Доль.

Ідею єднання згадав і перший президент України Леонід Кравчук, який підтримав висунення Юлії Тимошенко в президенти та закликав зробити це весь український народ. На думку Леоніда Макаровича, лідер "Батьківщини" зможе вивести країну з економічного провалля. За її президентства всім доведеться жити за законом. А в разі його порушення, — відповідати, наголосив перший президент.

— Ці вибори будуть моментом обрання нового курсу, нового життя, нового бачення розвитку, — зазначив перший президент. Відрекомендував Юлію Тимошенко як досвідчену людину, сильну постать, яка витримала на своєму шляху великі випробування.

— Юлія Тимошенко володіє якістю, що має бути визначальною для президента — це любов до Вітчизни. А також сила духу, сила волі, сила знань, — заявив Кравчук.

Підтримати Тимошенко прийшла її родина, соратники, воїни АТО, захисники Донецького аеропорту, провідні експерти, які розробляли разом із нею "Новий курс України".

— Форум єднання Юлії Тимошенко з величезною кількістю учасників в понад 10 тисяч — одна з наймасовіших подій в історії України, — сказав політолог Микола Спірідонов. — Оскільки ці люди представляють усі прошарки населення — експерти, вчені, економісти, робітники і студенти з усіх регіонів — Тимошенко стала лідером, яка об'єднала українців.

— Я вірю в Україну, тому йду перемагати, — заявила Юлія Тимошенко. З тональності виступу стає зрозуміло, що лідер "Батьківщини" налаштована рішуче. — Ні на крок не відступлю від мети — побудови Великої України. Ми не маємо права втратити ще п'ять років, приводячи до влади тих, хто непомірно любить гроші, а не Україну.

2019 рік — вирішальний. Стан справ не дозволяє Україні втрачати ні хвилини. Нова команда почне діяти одразу після перемоги, — пояснила вона.

— Кремль зацікавлений, щоб в Україні були розруха, корупція та бідність. Чинна влада все для цього робить. Вона і є рукою Кремля і слугою Москви. Хоч сама маніпулює думкою людей, називаючи так демократичні сили, які не погоджуються із тим, що робиться в країні.

Чого очікувати від президента Тимошенко? Юлія Володимирівна наголошує, що алгоритм її політичної програми прописаний по днях і по годинах. Основою ж для змін стане Новий курс — стратегічна програма відродження країни. Це всеохопна, кардинальна перебудова України в усіх сферах.

Документ включає п'ять напрямів: Нова стратегія миру та безпеки, Нова Конституція, Нова економічна стратегія, Нова соціальна доктрина та Нова молодіжна політика.

Зокрема, Тимошенко робить ставку на оновлення Основного закону, що дозволить змінити несправедливі правила співжиття в країні, подолати корупцію і забезпечити народовладдя. ­Лідер "Батьківщини" обіцяє, що як новий глава держави своїм указом оголосить Всеукраїнський референдум.

— Після ухвалення Нової Конституції українці зможуть ефективно та самостійно управляти державою. Недоторканність високопосадовців — президента, суддів, депутатів — буде ліквідована, — заявила Тимошенко. — Кількість народних депутатів буде зменшена з 450 до 350. А громадяни отримають беззаперечне право змінювати центральну та місцеву владу в будь-який момент через референдум за народною ініціативою замість жертовних революцій.

Мирових суддів та суддів місцевих судів має обирати народ. До управління країною залучатимуться громадські організації, моральні та духовні лідери нації.

Нова Конституція вирішить ще одне надважливе завдання — дозволить зупинити корупцію в Україні, яка проникла у всі сфери життя українців, переконана лідер партії. За її словами, антикорупційна політика нинішньої влади не могла не провалитися, бо з корупцією в Україні боролися самі корупціонери, тож у результаті "і корупціонерів нібито немає, й карати нікого, всі свої".

Юлія Тимошенко анонсувала зміни в економічній сфері. Збільшення середньої заробітної плати в 3,5 разу, мікрокредитування для молоді та середнього класу, реформа медичної галузі та доступне житло — основні кроки президента Тимошенко в соціальній галузі. Це допоможе повернути українців додому і зробити їх життя комфортним на Батьківщині. Бо за останніми опитуваннями 47% молоді розглядає можливість виїхати за кордон у пошуках роботи.

Тимошенко збирається перезапустити економіку. Перетворити країну з бідної сировинної на інноваційну, технологічно розвинену і фінансово стабільну державу.

Глобальні перетворення вона як кандидат у президенти пропонує робити через зміну фінансової політики. Це повний контроль держави над Національним банком, запровадження реальних механізмів зупинення інфляції і припинення фінансових афер під егідою НБУ. Також зміна кредитної політики — українські підприємці зможуть отримати довгостроковий кредит для розвитку справи під 3–4% річних, як у Європі, а не під 20% — як є в Україні. А також зниження податків удвічі, зміцнення гривні. Досягнення рівня гідної зарплати для всіх українців. Економічне піднесення базуватиметься на зростанні купівельної спроможності громадян. Україна має досягти за п'ять років рівня доходів сусідньої Польщі. Не можна допускати, щоб зарплати українців були в 16 разів нижчі, ніж в ЄС.

Другий крок нового президента — довгострокові мікрокредити без застави, не більше як під 3% річних, на основі обов'язкового страхування ризиків. Програма мікрокредитування дозволить у короткі терміни відродити в Україні середній клас, створити мільйони робочих місць.

Неодноразово лідер "Батьківщини" акцентувала, що першим її рішенням на посаді президента стане зниження вдвічі ціни на природний газ для населення. Це призведе до зменшення тарифів на комунальні послуги. За її розрахунками, все можна зробити протягом місяця. Собівартість українського газу має становити 2 094 грн, а не 8 500 грн за тисячу кубометрів. Ціну на газ від влади Порошенка вона вважає результатом махінацій, найбільшою аферою нинішнього керівництва держави:

— Це 400 відсотків рентабельності. Покажіть мені, де ще у світі є хоч один бізнес, галузь, де так знущаються з народу. Власники газових родовищ по 400 відсотків прибутків заробляють на бідності українців.

Головна теза стратегії миру від кандидата у президенти Юлії Тимошенко: Крим і Донбас — це Україна назавжди, і вони будуть повернені. Відновлення територіальної цілісності нова влада доб'ється через посилення дипломатичного фронту, розширення переговорів до формату "Будапешт плюс" та створення модерної української армії за стандартами НАТО. А саме з членством у Північноатлантичному альянсі та ЄС лідерка "Батьківщини" пов'язує перезавантаження зовнішньої політики України.

Тимошенко дала відповідь опонентам, які нав'язують упередження, що жінка не може бути ефективним головнокомандувачем. Голова партії нагадала, що в шести з 29 країн — членів НАТО міністерства оборони очолюють жінки:

— Одним з найбільш ефективних головнокомандувачів в історії України була княгиня Ольга — за час її правління Київська Русь не втратила жодного міліметру території, а лише здобувала нові землі. Маргарет Тетчер, прем'єр-міністр Великої Британії, яку я мала честь знати, продемонструвала в десять разів більше розсудливості, мудрості та справжньої державної мужності, ніж уся чоловіча когорта англійської політики і міністерство оборони разом узяті.

Тимошенко пояснила, як діятиме, і чого в жодному разі не робитиме на посаді головнокомандувача. Не отримуватиме "відкати" від експорту зброї, не постачатиме армії неякісну техніку за цінами НАТО, не матиме на території країни-агресора бізнесу і не платитиме в його бюджет сотні мільйонів доларів податків, за рахунок яких проти України ведуть війну.

— Я за жодних обставин не розглядатиму війну як прибутковий бізнес. Усе інше, що належить робити головнокомандувачу, я робитиму з високою відповідальністю, честю і професійністю, — пообіцяла Юлія Тимошенко.

Завдяки суспільному обговоренню — і в столиці, і в регіонах — цих стратегій Нового курсу Юлія Тимошенко забезпечила собі перевагу з-поміж інших кандидатів на найвищу посаду країни.

Усі ці аспекти обговорювали на шести форумах влітку та восени минулого року. До розробки стратегії вона залучила найкращих вітчизняних фахівців з різних галузей і різних політичних уподобань, фактично об'єднавши національний інтелект. Модератором форумів була сама Юлія Тимошенко. Так підтвердила свій статус загальнонаціонального лідера і довела — може об'єднувати українців спільним баченням майбутнього. І тепер лідер "Батьківщини", на відміну від інших кандидатів, має стратегію, що прописана як покроковий план дій, готовий для реалізації.

Дякуючи учасникам форуму за підтримку, вона запевнила, що діятиме рішуче, і не втрачатиме жодної хвилини — адже в країни не залишилося часу на експерименти.

34 відсотки виборців готові проголосувати за Юлію Тимошенко, за даними наймасштабнішого дослідження групи "Рейтинг", проведеного наприкінці грудня. Лідер "Батьківщини" у другому турі перемагає всіх суперників. Зокрема, якщо до нього вийде разом із Порошенком. Нинішнього президента підтримають майже вдвічі менше — 18%. В опитуванні взяли участь 40 тис. громадян.

50 тисяч гривень становитиме виплата при народженні першої дитини після перемоги Юлії Тимошенко. При народженні другої — 100 тис. грн, а третьої і більше — сума сягатиме 150 тис. грн. "Це прораховано і посильно для бюджету", — вважає політик.

Зараз ви читаєте новину «"Україна буде єдиною, мирною і щасливою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути