четвер, 08 липня 2010 03:16

Угода з МВФ дасть три роки фінансової стабільності

Віце-прем"єр-міністр Сергій Тігіпко, який відповідає за переговори з Міжнародним валютним фондом, прокоментував його заяву про готовність виділити Україні $14,92 млрд у межах нової програми "станд-вай", розрахованої на 2,5 року.

— Співпраця з МВФ дасть змогу державі та приватним українським позичальникам різко знизити вартість зовнішніх позик, — каже віце-прем"єр. — Окрім того, будуть розблоковані переговори про виділення фінансування зі Світовим банком, Європейським Союзом і Європейським банком реконструкції та розвитку. Адже для іноземних кредиторів угода з МВФ стане сигналом того, що економіка держави готова до цільового використання іноземних інвестицій.

Остаточне рішення щодо кредиту Рада директорів МВФ ухвалить наприкінці липня.

— У рамках співпраці з МВФ Україна проведе податкову й бюджетну реформи, дерегуляцію підприємницької діяльності та реформу фінансового сектора, — додає Сергій Тігіпко. — Зокрема, держава посилить незалежність Національного банку, збільшить повноваження Фонду гарантування вкладів фізичних осіб і проведе ще один етап рекапіталізації українських банків. Реалізація цієї угоди дозволить на найближчі три роки стабілізувати фінансове становище країни й залучити в Україну додаткові іноземні інвестиції.

Віце-прем"єр також каже, що велику роль у досягненні компромісу з представниками МВФ відіграв візит до України державного секретаря США Гілларі Клінтон. Вона підтвердила стратегічний рівень партнерства України і США. Це стало важливим сигналом для МВФ для закінчення складних багатомісячних переговорів про відновлення співпраці з Україною.

Зараз ви читаєте новину «Угода з МВФ дасть три роки фінансової стабільності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути