вівторок, 30 жовтня 2012 05:15

У штабі Кличка годували шашликами і сосисками-гриль

Автор: фото: REUTERS
  Лідер партії УДАР Віталій Кличко вийшов із кабінки для голосування на дільниці Печерського району Києва. 28 жовтня
Лідер партії УДАР Віталій Кличко вийшов із кабінки для голосування на дільниці Печерського району Києва. 28 жовтня

— Надворі Кличко! — близько восьмої вечора в неділю вигукує білявка в жовтому пальті біля прес-центру партії УДАР на столичній вул. Горького. Зо три десятки журналістів схоплюються зі стільців і вибігають на подвір'я.

Віталій Кличко, 41 рік, стоїть у внутрішньому дворику штабу. Одну ногу зігнув у коліні. Одягнутий у темні джинси, білу сорочку та сірий піджак.

— 15 процентов — достойный результат для молодой партии, — коментує дані екзит-полу. — Хотя мы рассчитывали на голоса тех, кто не определился. Но в последние две недели на нашу политическую силу лили много грязи разные партии. Наверное, это и повлияло на наших избирателей. Мы очень удивились, когда в штабе "Свободы" нашли агитацию против нас.

— Із ким будете співпрацювати в майбутньому парламенті? — запитує німецькою мовою журналіст із Німеччини.

— Ми готові співпрацювати з опозицією — "Батьківщиною" та "Свободою". Уже маємо план дій: боротися з корупцією та зупинити свавілля чинної влади, — Кличко відповідає німецькою. Переходить на російську: — Со многими вещами, которые предлагает "Свобода", можно согласиться. Но от некоторых попахивает правым радикализмом — его мы поддерживать не будем.

До лідера УДАРу пробирається телеведуча 29-річна Катерина Осадча в темно-синьому костюмі й білій сорочці. На голові — капелюшок у формі квадратика з червоною "галочкою".

— Ми за вас голосували, — показує Кличкові на капелюшок. — Віталію, скажіть нам кілька слів.

— Я краще вас поцілую, — Кличко цілує Осадчу в щоку і швидко йде в прес-центр.

Телеведуча мовчки дивиться йому вслід.

— Я їй казала, що гламурно не буде. А вона не вірила, — шепоче прес-секретарка УДАРу 43-річна Оксана Зиновьєва іншій жінці. Вони стоять біля круглої червоної сцени. Посередині висить півтораметрова плазма. Транслюють політичні телешоу. Ліворуч — п'ять столів, накритих білими скатертинами. На них — залізні чани з шашликами, сосисками-гриль та овочами. Тарілочки із зеленими та чорними оливками. Офіціанти наливають чай, каву та глінтвейн. Письменниця та другий номер списку Марія Матіос, 52 роки, посьорбує з паперового стакана чорний чай.

— Зірвала горло, — шепоче. — Говорити не можу другий тиждень.

О 22.15 керівник виборчого штабу УДАРу 43-річний Віталій Ковальчук розповідає про виявлені порушення:

— Ми зафіксували багато фальсифікацій у Донецькій та Луганській областях. Жоден експерт не зможе сказати, чи результати виборів там відповідають реальному волевиявленню. І "каруселі" були, і залякування спостерігачів, і аномальна кількість хворих, які хотіли проголосувати вдома чи в лікарні.

Протягом наступних 2 год. показують прямі трансляції зі штабів УДАРу Чернігівської, Полтавської областей та Криму. Зв'язок поганий.

Близько півночі штаб порожніє. Дружина Кличка 38-річна Наталія в чорному костюмі підходить до Марії Матіос та її чоловіка.

— Проголодалась я, — біля столика з їжею придивляється до овочів-гриль. — А здесь есть чеснок? Не люблю с чесноком, — питає офіціантку і сміється. Та заперечливо хитає головою. Наталія накладає страву на тарілку. — Я никогда не сомневалась, что муж пройдет в парламент, — каже. — Всегда в него верила. Он — хороший человек. Дети меня спрашивали: "Почему папа на плакатах по всему городу?". А я им: папа идет работать для Украины.

Зараз ви читаєте новину «У штабі Кличка годували шашликами і сосисками-гриль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути