середа, 10 листопада 2010 04:00

"У приміщенні виборчої комісії було повно бритоголових головорізів"

 

Луганський окружний адмінсуд зобов'язав міський тервиборчком внести зміни до підсумкового протоколу з результатів голосування за міського голову. Прокуратура перевірила три виборчі дільниці. Встановила, що кількість бюлетенів, заповнених за нардепа-комуніста Спірідона Кілінкарова, перевищує цифру, записану в підсумковому протоколі. Йому недорахували 44 голоси. Раніше комісія оголосила мером "регіонала" Сергія Кравченка з перевагою в 21 голос. Кравченко — мер Луганська з квітня 2006-го.

— Судді окружного адмінсуду не взяли на себе відповідальність по суті визначати результати виборів, — каже 42-річний Спірідон Кілінкаров. — Це зможе зробити тільки територіальна комісія. Після експертизи бюлетенів вона повинна визначити, чи можна їх вважати дійсними. Я не знаю, чому виникають сумніви. Це такі ж бюлетені, як і всі інші. Я у прокуратури спитав, хто заявив про необхідність проведення експертизи саме по них. Відповіді не отримав. Експертизи можуть забрати багато часу.


Як зараз працює влада в Луганську?

— Усі посадовці з міліції, прокуратури, міської ради ходять із тремтячими руками. Їх втягнули в цю ситуацію тільки заради того, щоби побороти одну людину. Чистими вони з неї ніяк не вийдуть. Я не наївний, знаю, що таке українські суди. Але похід у мери Луганська буде дуже корисний для цієї області. Особливо для тих, хто сфальшував вибори.


Іще вірите у свою перемогу?

— Я ніколи не опускаю рук. Повинен цей шлях пройти до кінця.

Влада пропонувала вам відмовитися від боротьби за посаду мера Луганська?

— Телефонував міський голова Кравченко. Я не став із ним розмовляти. Казали моїм довіреним особам про те, що треба обговорити ситуацію. Я відмовив. Тому вони пішли на такі жорсткі дії. Хай тепер їдуть до Києва і пояснюють, як насправді вони провели виборчу кампанію, як підставили президента і Олександра Єфремова (колишній губернатор Луганщини, зараз очолює фракцію "регіоналів" у парламенті. — "ГПУ"). Партія регіонів може написати все що завгодно. Але я знаю настрій луганчан. Вони вважають, що вибори виграв Кілінкаров.


Експерти говорять, що через ці обставини в Партії регіонів можуть "полетіти голови", зокрема Олександра Єфремова.

— Він до цієї ситуації має прямий стосунок. Я пропонував йому на початку виборчої кампанії від коаліції висунути спільного кандидата. У нас є багато безпартійних людей — хороших господарників. Пояснював, що Кравченко не годиться на посаду міського голови. Єфремов відмовився. Тоді я сказав, що в такому разі мером буду я.


Вам не погрожували?

— Ні. Погрожувати мені — марна трата часу.


Не жалкуєте, що пішли на вибори?

— Мені це принесло велике задоволення. Я бачив у комісії повний зал бритоголових головорізів, які кричали: "Давайте тут усе рознесемо, винесемо бюлетені". А насправді нічого не могли зробити, тому що на дверях стояв один народний депутат. Це дорогого коштує.


Чому така жорстка боротьба за Луганськ?

— Тому що Кілінкаров однією з головних тез під час виборчої кампанії висунув питання проведення аудиту фінансово-господарської діяльності міської ради. Там є серйозні проблеми, корупція. Вони розуміють: якщо допустити Кілінкарова на посаду мера, він перетрусить усе, що є.

Зараз ви читаєте новину «"У приміщенні виборчої комісії було повно бритоголових головорізів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути