четвер, 16 квітня 2009 19:16

У прем"єрки немає житла, автомобіля і банківського рахунку

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко з чоловіком Олександром віддають заміж свою доньку Євгенію за англійця Шона Карра. Фото зроблене 2 жовтня 2005 року
Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко з чоловіком Олександром віддають заміж свою доньку Євгенію за англійця Шона Карра. Фото зроблене 2 жовтня 2005 року

На початку квітня прем"єр-міністр 48-річна Юлія Тимошенко пообіцяла оприлюднити свою декларацію про доходи за минулий рік. Зробила це за два тижні, хоч подала її до податкової ще 31 березня. При цьому, якщо порівняти декларації Тимошенко за 2006-й, 2007-й та 2008 роки, то за почерком помітно: їх заповнювали різні люди.

Згідно з останньою, Тимошенко за рік отримала 386 тис. 170 грн 42 коп. 2007-го вона заробила 81 тис. грн. Як і в попередні роки, офіційно в неї немає квартири і машини, навіть рахунку в банку. Скрізь стоять прочерки.

Чоловік Тимошенко Олександр торік заробив 2,8 млн грн — це на 800 тис. грн менше, ніж позаторік. 2007-го він отримав майже 3 млн грн від відчуження цінних паперів. Але якщо тоді Олександр отримував щомісяця ще й по 7 тис. грн зарплати, то минулого року — ні. Усі його прибутки за 2008-й надійшли від підприємницької діяльності. Раніше Тимошенко розповідала, що її чоловік вирощує на фермі перепелиць і продає їхні яйця. Це підприємство "Фенікс" розташоване за 20 км від Києва.

— Хоча я взагалі яєць не їм, у мене від них алергія, — зізналася прем"єрка.

Будинок, у якому живе Тимошенко, коштує кілька мільйонів доларів

В одному з інтерв"ю "ГПУ" Михайло Бродський, колишній соратник Юлії Володимирівни, розповідав, що Олександр Тимошенко має в столиці ще й будівельний бізнес. Згідно з декларацією в Дніпропетровську в нього є квартира площею 52,1 кв. м, автомобіль "тойота" і гараж та інші приміщення площею 255 кв. м — їх не було позаторік.

Подружжя прописане в Дніпропетровську за адресою просп. Карла Маркса, 26, кв. 39. Хоча останні десять років живуть на Київщині. Зокрема Юлія Тимошенко — в елітному поселенні "Срібна затока" в Кончі-Заспі. Її будинок коштує кілька мільйонів доларів. Прем"єрка стверджувала, що вона його орендує. Однак у жодній із декларацій не вказано, чи платила вона за нього і скільки. Водночас її тітка Антоніна Ульяхіна зізналася, що на цей будинок складалася грошима вся їхня сім"я і вони його купили.

Юлія та Олександр Тимошенки вже давно живуть окремо. Востаннє їх бачили разом у листопаді 2005 року на прес-конференції в Києві.

Зараз ви читаєте новину «У прем"єрки немає житла, автомобіля і банківського рахунку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути