пʼятниця, 27 жовтня 2017 07:45

У мера Одеси провели обшуки

Автор: www.odessamedia.neT
  Мер Одеси Геннадій Труханов фігурує у трьох справах Антикорупційного бюро. Не визнає вину. Каже, що проходить у провадженнях як свідок
Мер Одеси Геннадій Труханов фігурує у трьох справах Антикорупційного бюро. Не визнає вину. Каже, що проходить у провадженнях як свідок

23 жовтня слідчі Національного антикорупційного бюро обшукали кабінет у мерії та квартиру міського голови Одеси 52-річного Геннадія Труханова.

Правоохоронці перевіряють версію причетності одеського мера до двох кримінальних справ, кажуть у НАБУ. Ідеться про привласнення коштів під час будівництва доріг. Також про махінації з приватизацією Одеського аеропорту, що завдали державі збитків на понад 100 млн грн.

Крім того, на початку жовтня Геннадій Труханов давав свідчення Антикорупційному бюро у Києві. Як повідомляли ЗМІ, у третій справі. Вона стосується придбання владою Одеси збанкрутілого заводу "Краян" за 186 млн грн. У його приміщеннях мають розмістити підрозділи міськради.

— Труханов став надтоксичним для центральної влади. Думаю, прийняли політичне рішення про необхідність дострокових виборів в Одесі, — каже керівник одеської організації політичної партії "Народний рух України" Михайло Кузаконь.

— Ще з 1990-х Труханов пов'язаний з російським бізнесом та криміналом. Він зміг стати мером тільки через складну ситуацію в країні. Завдяки йому до влади Одеси прийшов кримінально-олігархічний клан. Його мета — максимальне виведення з комунальної власності безлічі об'єктів і розграбування міського бюджету.

Геннадій Труханов — мер Одеси з травня 2014 року. Його обрали на позачергових виборах. 25 жовтня 2015-го переміг уже за результатами чергових.

У політику прийшов у 2000-х. Був депутатом міськради від партії Володимира Литвина, пізніше очолив фракцію Партії регіонів. Був активним учасником руху "За Одесу! За Януковича!". 2012‑го пройшов до Верховної Ради. 16 січня 2014 року голосував за диктаторські закони, які обмежували права громадян і свободу слова.

Торік у ЗМІ з'явилась інформація, що Труханов має російське громадянство та володіє офшорними фірмами на Віргінських островах. У СБУ спростували інформацію про подвійне громадянство.

Зараз ви читаєте новину «У мера Одеси провели обшуки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути