пʼятниця, 13 квітня 2012 07:30

У Луценка виявили вірусний гепатит

Екс-міністр внутрішніх справ 47-річний Юрій Луценко лежить у лікарні швидкої допомоги на Лівому березі в Києві. Сюди його перевели 6 квітня з Лук'янівського слідчого ізолятора.

Лікарня — сіра будівля із дерев'яними облупленими рамами. Палату Луценка можна впізнати за ґратами на чотирьох вікнах другого поверху. Поряд на стіні — кондиціонер та супутникова антена. Збоку заґратований балкон, де на стільчику сидить міліціонер. На вішаку дві куртки з написом "Міліція". Поверхом вище шибки заклеєні пожовклими газетами. У цій же палаті Луценко лежав торік під час місячного голодування.

Побачити, в яких умовах перебуває екс-міністр, можна з відео в інтернеті. Його виклали тюремники. Для пацієнта поставили два ліжка, повісили плаский телевізор. Є де поїсти та заварити чаю. Продукти можна зберігати у великому холодильнику. Є туалетна кімната.

У середу о 16.20 чорним "мерседесом" до медзакладу приїжджає дружина та захисник екс-міністра 46-річна Ірина Луценко. Має окуляри від сонця, вдягнена в шкірянку з червоною шаллю та брюки. Несе лише сумочку. Аби потрапити до чоловіка, має щоразу привозити дозвіл Апеляційного суду й керівництва СІЗО. Виходить за 1,5 год. Засмучена. Під пахвою тримає синю течку. Говорити відмовляється.

У центральному холі на першому поверсі лікарні стоїть банкомат. Є два аптечні кіоски й кафе. Тут можна купити натуральну каву за 4,5 грн, бутерброд із шинкою чи маленьку піцу за 10 грн, літр соку за 12 грн.

Піднімаємося на другий поверх. У відділенні гострих отруєнь зачинено. На стук виходить міліціонер.

— Сюда можна заходити тільки родичам больних, — каже і замикає двері.

— Нас туда не пускают, — розповідає працівниця токсикологічної лабораторії, що на цьому ж поверсі. — Сомневаюсь, что и передачи туда ему можно носить. Пусть выздоравливает.

Юрія Луценка поклали до лікарні з діагнозом гепатоз — хвороба печінки. Однак 12 квітня його дружина дізналася, що в нього вірусний гепатит ТТV. Ним заражаються під час переливання крові, щеплень. Діагноз лікарі встановили ще 19 вересня торік. Ірина Степанівна вимагатиме, аби чоловіка обстежили німецькі лікарі.

Згідно з наказом департаменту виконання покарань та Мінохорони здоров'я, наявність таких захворювань, як цироз печінки, портальна гіпертензія, печінково-клітинна недостатність, є підставою для подання в суди матеріалів про звільнення засуджених. Лікарі кажуть, стан екс-урядовця стабільний.

Зараз ви читаєте новину «У Луценка виявили вірусний гепатит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути