Ексклюзиви
пʼятниця, 30 листопада 2012 05:45

У Лазаренка є вілла за сім мільйонів доларів

Автор: фото з сайта www.pravda.com.ua
  Цей маєток біля Сан-Франциско, що в американському штаті Каліфорнія, Павло Лазаренко купив за півроку до арешту. Він має шість тисяч квадратних метрів, каскад басейнів та тенісний корт
Цей маєток біля Сан-Франциско, що в американському штаті Каліфорнія, Павло Лазаренко купив за півроку до арешту. Він має шість тисяч квадратних метрів, каскад басейнів та тенісний корт

31 серпня 1998 року фірма, пов'язана з тодішнім народним депутатом Павлом Лазаренком, купила віллу біля природного заказника Ігнасіо біля Сан-Франциско, американський штат Каліфорнія. Екс-прем'єр витратив на неї $6 млн 745 тис.

Маєток на 6 тис. "квадратів" розташований на вул. Обертц-лейн, 100, пише "Українська правда". Тут лише один будинок. Територія обгороджена парканом із колючим дротом та попередженням "Приватна власність".

Вілла стоїть на плато і схована від очей. Має дев'ять спалень, тенісний корт і каскад із шістьох басейнів. Збудована 1991 року. Зараз її вартість оцінюють у $7 млн. Кажуть, її колись орендував голлівудський актор Едді Мерфі.

— Лазаренко сказав, що хоче, аби я доглядав за власністю, жив у гостьовій кімнаті. Я погодився, — розповідав пізніше у суді Сан-Франциско Майкл Менко, директор офшорної компанії "Леді Лейк". Він дбав про порядок на віллі півроку. Щомісяця отримував $5 тис. — Я там був щодня в робочі дні до січня 1999-го. Потім Тамара Лазаренко приїхала в США й поселилася в цьому особняку.

У лютому 1999 року, за кілька тижнів до втечі екс-прем'єра до Америки, сюди ж перебралися їхні син і дві дочки.

З березня по вересень 1999-го в будинку зробили ремонт за $700-750 тис. Тамара Лазаренко в цей час жила в будинку. Інколи Майкл Менко був її водієм. Пропрацював до листопада того року, а потім його звільнила фірма "Свіфт Леві Поло", яка від імені арештованого Лазаренка опікувалася його фінансами.

У кінці травня цього року місцеві підлітки влаштували вечірку в порожньому маєтку. В поліції розказують, зникла літографія іспанського художника Пабло Пікассо, що коштує не менше $30 тис. Покрали срібні свічники, ноутбуки та шкіряні пальта. Молоді люди втекли до приїзду поліцейських.

Зараз ви читаєте новину «У Лазаренка є вілла за сім мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути