четвер, 30 липня 2009 21:02

У Лавриновича вкрали гроші й пістолет

"Я нічого говорити не буду. Нічого не чув і не бачив. Олександра Володимировича вдома немає. Але я не скажу, де він, бо це державна таємниця. Усі відповіді дасть він сам", — різко говорить молодий охоронець і зачиняє хвіртку на подвір"я першого віце-спікера 53-річного Олександра Лавриновича у селі Плюти на Київщині.

Ходить подвір"ям. Набирає когось по мобільному. Розповідає, що до будинку приходили журналісти й розпитували, але він мовчав.

Минулого четверга до помешкання Лавриновича вдерлися четверо невідомих у масках. Господарів удома не було. На подвір"ї порався садівник. Його зв"язали і побили. Потім пробралися до будинку і знайшли броньований сейф. Подейкують, звідти зникла велика сума грошей, яку напередодні віце-спікер зняв із депозиту. Також злочинці нібито прихопили документи й іменний пістолет Макарова.

Після інциденту Лавринович написав заяву до міліції. Порушили кримінальну справу за фактом розбійного нападу на його будинок.

"ГПУ" зателефонувала Олександрові Володимировичу. Він відмовився говорити на цю тему й кинув слухавку. Більше на дзвінки не відповідав.

— Где вы раньше были? Здесь после ограбления такое было! Сразу же приехало больше десяти крутых машин с пузатыми дядями. Это были менты, но, видимо, серьезные, — всміхається працівник 55-річний Віктор.

Показує на триповерховий бежевий будинок віце-спікера. Подекуди його оббито дерев"яними балками. Фундамент із коричнево-сірого каміння. Перед вхідними дверима — камера стеження. Дах укритий зеленою черепицею. Такого ж кольору і 2-метровий паркан.

Обійстя Лавриновича має 650 кв. м. Окрім будинку, на подвір"ї є невелика літня кухня. Біля неї — піч із червоної цегли, на ній два глечики, вазони. Під стіною — веретено, трохи далі стіл зі стільцями.

Значну площу займає зелена галявина. На ній охайно підстрижений газон. Є кілька декоративних кущів, росте лимон.

Під парканом б"є фонтан, обкладений камінням. Біля нього  штучний лебідь, у траві два гноми. Відразу за будинком Лавриновича — онколікарня.

Дорогою іде місцева жителька 60-річна Ольга. Розповідає, як після пограбування Лавриновича в селі з"явилася міліція.

— Ходили, переписували, хто де живе, номери машин, рік народження, де хто працює, де хто прописаний. Записували навіть зріст та групу крові! — обурюється.

Додає, що про пограбування знає із переповідок односельчан.

— Нібито вкрали багато грошей і золотце, — стиха говорить.

Зазначає, що Лавриновича в селі ніколи не бачила.

— Хоча мої подруги, які живуть ближче біля нього, кажуть, що ходить на сільське озеро купатися. Навіть іноді вітається.

Розказує, що той будинок перший віце-спікер купив кілька років тому:

Записували навіть зріст та групу крові!

— Придбав його в багатого чоловіка, який займався торгівлею. Будинок був наполовину збудований. Раніше сотка землі в нас коштувала десь 20 тисяч доларів.

Ольга зауважує, що це не перше пограбування в Плютах за останній час. Перед цим обікрали ще три будинки. Один із них — головного інженера рибного господарства.

Плютівчанин 70-річний Валерій Іванович виходить із крамниці. Перелічує багатих і знаменитих односельців. Каже, що тут живуть колишній голова Секретаріату президента Олег Рибачук, співачка Таїсія Повалій і артист Андрій Данилко.

— Вот, например, сосед Лавриновича по одну сторону — Анатолий Коваленко, бывший глава администрации Печерского района. Это его замок, — показує рукою на будинок, що за формою нагадує павука. — По другую сторону бывший замминистра финансов. Фамилию не помню.

Каже, про пограбування чув небагато:

— Розповідали лише, що грабіжники зачепили вікно тросиком, коли тягнули сейф, і вилетіло півстіни. Думаю, що це було неспроста. Була наводка.

Дмитра Видріна обкрадали сім разів

Свого часу злодії забиралися в помешкання президента Віктора Ющенка. Близько восьми років тому, коли він був прем"єр-міністром, невідомі вдерлися на його дачу в Нових Безрадичах під Києвом. Винесли кілька картин.

Кілька місяців тому перепало й колишньому зятеві Ющенка Михайлу Гончару. Злодії підстерегли його біля квартири в центрі Києва. Побили, зв"язали. Винесли 1,2 млн грн та 40 імпортних годинників.

Торік із квартири судді Конституційного Суду Віктора Шишкіна вкрали 200 тис. грн, $3 тис., 3 тис. євро та імпортний газовий пістолет.

2006 року сім разів обкрадали заступника секретаря Ради нацбезпеки й оборони Дмитра Видріна. Зокрема, з його київського офісу винесли гроші, офісну техніку й фотографію прем"єрки Юлії Тимошенко. Жодну з крадіжок не розкрили.

Зараз ви читаєте новину «У Лавриновича вкрали гроші й пістолет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути