вівторок, 21 серпня 2012 07:45

"У комуністів дуже грамотна виборча кампанія"

 

5-відсотковий бар'єр на парламентських виборах долають чотири політичні сили, свідчить опитування. Це Партія регіонів, Об'єднана опозиція, "Удар" Віталія Кличка і Компартія. На межі проходження — партія Наталії Королевської "Україна — Вперед!".

— У Партії регіонів та Об'єднаної опозиції сталий електорат, який готовий їх підтримати, — розказує керівник "Ер енд Бі груп" 48-річний Євген Копатько. — Навряд трапиться щось суттєве, що змінить такі уподобання. Цим політичним силам головне, аби за них проголосували виборці, які розчарувалися в політиках чи вагаються. Все залежатиме від характеру проведення виборчої кампанії — що казатимуть, які презентують ключові гасла, як співпрацюватимуть із союзниками чи протистоятимуть опонентам. Влада має донести виборцю інформацію про свої досягнення. А опозиції треба показати, що вона вже виконала перший запит — об'єдналася і виступають як єдине ціле.

На Кличка люди мають сподівання, як представника третьої політичної сили. З іншого боку, "Удар" — це щось нове у політичному просторі, тому привертає увагу. Але ми бачимо такі результати, доки Кличко не вступав у жорстку боротьбу. Ми не знаємо його якостей публічного політика.

У комуністів є певне зростання рейтингу. В умовах складної соціально-економічної ситуації суспільство завжди радикалізується. Крім того, у них дуже зрозуміла, правильна, грамотна виборча кампанія. Вона несе громадянам чіткі повідомлення, на які є запит.

Зараз ви читаєте новину «"У комуністів дуже грамотна виборча кампанія"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути