пʼятниця, 20 грудня 2013 07:00

У кого не було грошей – позичали в сусіда

Жителі сіл Бережанського району Тернопільщини збирають гроші та продукти для столичного Майдану.

– Односельці скидалися, хто чим міг. У кого не було грошей – позичали в сусіда. Назбирали шість ящиків харчів – картоплі, моркви, цибулі, закрутки, тушонки. Легковою машиною відвезли до райцентру. Звідти – до Києва. Ініціативу проявили селяни, які були у столиці на мітингу, – каже 47-річний Ігор Гринкевич, сільський голова Курян. Там за тиждень назбирали майже 5 тис. грн.

– У нас люди дуже за Євромайданом. Здають хата в хату, скільки в кого є. Ми з чоловіком живемо з батьками, то від родини дали 50 гривень. Моя 73-річна мама дала 20. Хто багатший – то й по сотні. Священик благословив цей збір. Щонеділі під час служби молимося за Україну, – говорить 30-річна Наталія Мручок, із села Куряни. На майдані Незалежності мітингують шестеро її односельців.

У селі живе 1021 людина.

850 гривень штрафу заплатить львівський фотограф 33-річний Олег Панас. 30 листопада він фотографував жорстокий розгін "Беркутом" євромайданівців. 9 грудня в центрі Львова Панаса схопили правоохоронці й відправили до столиці. Звинуватили за п'ятьма статтями, могли позбавити волі на п'ять-вісім років. 17 грудня адвокат фотографа та органи слідства знайшли компроміс. Олег визнав, що побив вікно на вулиці й порушував громадський спокій. Це звинувачення передбачає сплату штрафу у розмірі 50 не­оподаткованих мінімумів — 850 грн. Того ж дня його відпустили.

Зараз ви читаєте новину «У кого не було грошей – позичали в сусіда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути