вівторок, 18 січня 2011 03:30

У Грача немає ресурсів створювати свою Компартію

Кримську Компартію на позачерговій конференції 15 січня очолила  Наталія Штепа. Вона замінила на цій посаді нардепа-комуніста 63-річного Леоніда Грача. Той керував до 11 грудня 2010-го. Рішенням ЦК його позбавили посад і виключили із партії. Грач критикував лідера КПУ Петра Симоненка за союз з олігархами від Партії регіонів:

— Конференція поновили мене у Компартії і поставила питання перед Центральною контрольною комісією відмінити незаконно прийняте рішення про виключення.

Грач схвалює обрання Наталії Штепи керівником кримських комуністів. Вважає, що вона продовжить боротьбу з угодовцем Симоненком.

— Розкол партії ініціював сам Симоненко. Він став кісткою в горлі, — продовжує Грач. — Розігнав міські партійні організації Дніпропетровська та Дніпродзержинська, хотів привезти директора ринку із Хмельницького та посадити його у крісло першого секретаря Вінницького обкому. Симоненку потрібна партія авторитарного характеру, щоб він міг нею поганяти як хоче. Йому треба зараз прибрати всіх неугодних, щоб вони мовчали.

Обрання Наталії Штепи — це пошук виходу із кризи у кримському осередку компартії, вважає політолог 52-річний Володимир Фесенко:

— Грач програв Симоненку та демонструє лояльність і готовність повернутися до партії. Він не готовий на розкольницькі дії. У нього немає достатніх і фінансових, й організаційних ресурсів, які дозволили б створити якусь паралельну Компартію. Враховуючи його значимість і популярність, політику повернуть партбілет. Та навряд чи Грача повернуть на високі пости.

Зараз ви читаєте новину «У Грача немає ресурсів створювати свою Компартію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути