вівторок, 07 квітня 2009 17:28

У держбюджеті не передбачили грошей на охорону кандидатів у президенти

Управління державної охорони не має грошей на охорону кандидатів у президенти — їх не передбачили в цьогорічному бюджеті.

— Державним структурам скоротили фінансування на 20 відсотків порівняно з 2008-м. Наша ж навпаки потребує збільшення фінансування через президентські вибори, — каже керівник управління державної охорони 41-річний Валерій Гелетей.

За законом, кандидати у президенти не мають права відмовлятися від охорони. Служба планує витратити на це приблизно 10 млн. грн. Гроші підуть на проїзд, проживання та харчування охоронців.

— Деякі кандидати проводитимуть усю агітацію з екранів телебачення. Інші — щодня їздитимуть по регіонах. В усіх поїздках їх мають супроводжувати наші працівники. І платити за їх відрядження має наша служба.

Лідерка прогресивних соціалістів 58-річна Наталія Вітренко вважає, що кандидатів у президенти потрібно охороняти. 2004 року вона брала участь у виборах глави держави.

— Але як може охороняти кандидатів у президенти служба, що підпорядковується діючому президенту? — дивується вона. — Цим має займатися незалежна структура, яка буде на зв"язку з правоохоронними органами та в разі необхідності матиме від них підтримку.

Зараз ви читаєте новину «У держбюджеті не передбачили грошей на охорону кандидатів у президенти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути