середа, 14 грудня 2005 15:16

Турчинов навів факти корупції

 

Олександр Турчинов уже тиждень не очолює СБУ. Однак на прес-конференцію він прибув на чорному броньованому "Мерседесі" з трьома охоронцями. Один із них не відходив від екс-голови ні на крок, стояв поруч упродовж усього виступу.

— Мені надійшло повідомлення від Третьякова, що є люди, які готові дати свідчення про здирництва за моїми вказівками, — почав відставник свої звинувачення. — Такі погрози були і Юлії Володимирівні: якщо вона не зупиниться, то ті сорок днів, що вона провела в камері, здадуться їй раєм. Ми звикли до цих погроз.

Турчинов виклав одразу всі козирі, які, мабуть, збиралися протягом майже 8-місячного перебування на посаді голови СБУ.

Перший корупціонер, на якого показали пальцем ще тиждень тому, — екс-керівник митної служби Володимир Скомаровський.

Власники відмовилися продавати будинок Порошенку
за безцінь

— Він був протеже Петра Порошенка. Юлія Володимирівна відмовилася підписувати подання, але призначення відбулося.

Борги Тимошенко, згадані Ющенком кілька днів тому, однопартієць відставленої прем'єрки прокоментував так:

— Ця справа неактуальна навіть для Кучми. Тимошенко вже десять років не керує ЄЕСУ. Борг цієї структури перед державою — це сума, яку Азаров нарахував у вигляді пені, щоби знищити підприємство. Суди закрили цю справу ще за минулої влади. Я на місці Юлії Володимирівни подав би до суду за наклепи. Дійшла черга й до основного противника команди Тимошенко.

— Усім відомий будинок на Грушевського, 9а. Це найдорожча площа в Києві. Коли формувалася нова влада, власники цього дому були запрошені до Петра Порошенка. Він запропонував їм віддати контрольний пакет цього будинку, частину витрат мав компенсувати. Власники відмовилися продавати будинок Порошенку за безцінь і пригрозили, що просто знесуть його.

Екс-міністр транспорту Червоненко, за словами Турчинова, поводився з українськими портами, як зі своїми. Наприклад, за його розпорядженням приватна структура отримала контейнерний термінал в Іллічівському морському порту.

Турчинов каже, що Ющенко знав про це ще до гучної заяви Зінченка.

— Але тільки зараз президент доручає перевірити факти. Й одразу каже, що не вірить їм, — прокоментував колишній голова СБУ.

Він повідомив, що питаннями реформування суддівської системи в РНБО займався Валерій Івченко:

— По ньому кримінальних справ було більше, ніж по деяких рецидивістах. У 1998 році займався валютними махінаціями. А його диплом про юридичну освіту підроблений.

По-новому зазвучала і справа з розслідуванням імовірного отруєння Ющенка:

— Сам факт отруєння ще не встановлений. Тому що для цього потрібно, щоби президент здав аналізи крові, шкіри, жирової тканини. За тиждень до мого звільнення я говорив із ним, він обіцяв здати аналізи. На цей момент експертиза ще не проведена. Наостанок соратник Тимошенко запевнив, що не збирається виїжджати з України. Та пообіцяв, що коли почнуть губитися кримінальні справи, обов'язково допоможе їх знайти. 

Зараз ви читаєте новину «Турчинов навів факти корупції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути