пʼятниця, 04 лютого 2011 00:45

Трудовий і Житловий кодекси не готові

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  3 лютого депутати вітали з 41-річчям Юрія Мірошниченка, представника президента у Верховній Раді
3 лютого депутати вітали з 41-річчям Юрія Мірошниченка, представника президента у Верховній Раді

О 10.00 у четвер до напівпорожньої сесійної зали заходить голова Верховної Ради Володимир Литвин. Просить депутатів реєструватися. На табло висвічується 392.

— Почекайте, не всі встигли, — кричить із місця "нунсівець" 49-річний Станіслав Аржевітін. Біжить до іншого ряду. Там стоять "нунсівці" Володимир Карпук і Руслан Князевич. Роздають депутатам картки для голосування. Ті швидко вставляють їх для реєстрації.

Литвин каже, що президент просить депутатів збільшити контингент українських миротворців в африканській країні Кот-д'Івуар для підтримки місії ООН.

Напередодні віце-спікер парламенту "бютівець" Микола Томенко писав у своєму інтернетівському журналі на "Фейсбук":

— У Кот-д'Івуар фактично громадянська війна. Цікаво, що МЗС інформує про пряму загрозу нашому підрозділу, зокрема в зоні можливої діяльності трьох ударних вертольотів Мі-24. Спробуємо переконати в хибності такого кроку, але..."

Питання про збільшення контингенту ставлять на голосування. "Регіонали" та комуністи починають бігати між рядами й тиснуть кнопки. Рішення проходить за підтримки 236 голосів.

У кулуарах депутати перемовляються між собою про те, що назад у парламент повертається сумісник, "регіонал" Геннадій Васильєв, який останні півроку був заступником глави Адміністрації президента.

— Усі клялися, що в цю п'ятницю нарешті питання сумісників буде вирішено. Швидше за все, так і буде. І те, що Васильєва вернули — це означає, що питання таки розв'яжеться, — говорить "бютівець" Сергій Сас, 53 роки. — А повертається хто? Точно Васильєв повернеться і Василь Горбаль. І ще Микола Шершун із Блоку Литвина. Усі інші, здається, залишаються у виконавчій владі.

"Литвинівець" 59-річний Микола Шершун каже, що не шкодує, що повернувся в Раду. Він керував Держлісгоспом.

— Ще півтора року точно можна попрацювати. А на державній службі мені було якось не дуже комфортно. Тут краще. Тут усі свої, — сміється.

У курилці затягується сигаретою нардеп Тарас Чорновіл, 46 років:

— У мене є тиха підозра, що після того, як обслинилися на Податковому кодексі й нарвалися на відверті українські граблі, вирішили прочитати, що написали в інших кодексах — Трудовому, Житловому, — говорить. — Тому тепер будуть тихенько допрацьовувати їх. Бо речі тупо не готові. А тоді вже будуть пропихати.

До гардероба прямує "регіонал" Олександр Стоян, 67 років. Каже, що 21 день був на Закарпатті в санаторії Сваляви. Лікувався.

— Усі кодекси будуть. І Трудовий, і Житловий, і пенсійна реформа. Але все поступово, — каже він.

Зараз ви читаєте новину «Трудовий і Житловий кодекси не готові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути