вівторок, 21 березня 2017 06:40

Третю річницю окупації святкували без Путіна

16 березня в окупованому Криму відзначили третю річницю незаконного референдуму про приєднання півострова до Росії. На святкування у Сімферополь приїхали Олександр Захарченко й Ігор Плотницький — глави самопроголошених ДНР і ЛНР.

Цього дня працівники російської Федеральної служби безпеки зранку обходили будинки в центрі Сімферополя. Перевіряли горища.

Святкування почалося біля будівлі Ради міністрів. Звідти стартувала хода з оркестром, кримськими чиновниками, російськими казаками й військовими кадетами. Несли прапори Криму і РФ. Скандували: "Росія, Крим, Путін". На тротуарах стояли школярі з квітами. Натовп ішов до будинку Державної ради Криму. Там установили великий екран. Транслювали події трирічної давнини.

Самопроголошений голова Криму Сергій Аксьонов заявив, що 16 березня прирівнює до Дня перемоги 9 травня.

— Затаив дыхание, я следил за крымским референдумом, — каже ватажок ДНР Олександр Захарченко, 40 років. — Когда он состоялся — от радости прыгал на кровати минут десять. Сломал ее.

У заходах взяли участь 14 тис. людей, повідомили російські ЗМІ. Однак місцеві жителі виклали в мережу фотографії з площ Керчі й Сімферополя. На них було лише кілька десятків осіб.

Російський президент Володимир Путін до Криму не прилетів.

Зараз ви читаєте новину «Третю річницю окупації святкували без Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути