четвер, 12 березня 2009 18:12

Торік Тимошенко розхвалювала Хорошковського

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко вітає з Днем митної служби її тодішнього голову Валерія Хорошковського на засіданні Кабінету Міністрів 25 червня 2008 року
Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко вітає з Днем митної служби її тодішнього голову Валерія Хорошковського на засіданні Кабінету Міністрів 25 червня 2008 року

— Дякую вам, Валерію Івановичу, і кожному митнику, який за ці два місяці не втратив свою честь. Уся команда митної служби повертає гідність і честь України! — так говорила прем"єр-міністр Юлія Тимошенко, 48 років, рік тому про тодішнього голову митниці Валерія Хорошковського, 40 років.

На колишню вже посаду його призначили в грудні 2007-го. Після цього Державна митниця вдвічі збільшила надходження до бюджету, затримала велику партію наркотиків. Тимошенко хвалила Хорошковського за порядок у його відомстві. Розповідала, що той із власної кишені давав гроші на сканери на митницях. На засіданні уряду подарувала йому квіти.

А в січні 2009-го звільнила Хорошковського з посади — він відмовився розмитнювати 11 млрд кубометрів газу, який належав компанії "РосУкрЕнерго". У той же день президент Віктор Ющенко призначив його першим заступником голови СБУ.

На початку березня митниця розмитнила цей газ на користь "Нафтогазу". Спецпідрозділ СБУ "Альфа" прийшов туди, аби вилучити документи на розмитнення. Затримали людину, яка поставила на документах печатку. Наступного дня Тимошенко публічно заявила, що Хорошковський працює на "РосУкрЕнерго".

— Ця напомаджена істота з манікюром, педикюром і бріоліном на голові, пан Хорошковський прямо із салону краси вийшов на трибуну Верховної Ради і спокійно доповідав, що він людину, яка виконувала свої службові обов"язки, спокійно кинув за ґрати, — кепкує Тимошенко зі свого колишнього фаворита.

У політикумі його прозивають Кеном, бо приділяє багато уваги своїй зовнішності. Кен — це друг ляльки Барбі.

— Якщо Юлії Володимирівні подобаються немиті, брудні, із довгими нігтями чоловіки, то я в цьому сенсі нічим їй допомогти не можу, — зіронізував у відповідь Хорошковський.

Нині у повідомленнях БЮТу і прем"єрки Хорошковський зайняв місце, яке донедавна посідав Національний банк, а перед тим — голова секретаріату Віктор Балога.

— Тимошенко вступила у затяжну суперечку з нерівним їй суперником. Бо Хорошковський — дрібний політичний персонаж. Але не здивує, коли сьогодні нелюбий друг Тимошенко за два-три роки знову стане дуже любим її другом, — каже політолог Михайло Басараб, 32 роки. Він натякає на "любих друзів" Петра Порошенка, Миколу Мартиненка і Олександра Третьякова, які 2005-го були для Тимошенко найбільшими корупціонерами. Нині це її соратники.

Зараз ви читаєте новину «Торік Тимошенко розхвалювала Хорошковського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути