середа, 04 лютого 2009 17:01

Тимошенко звітуватиме у Верховній Раді

Автор: фото: Андрій Єловіков
  Перед засіданням Кабміну міністр праці та соціальної політики Людмила Денисова читає смс-повідомлення на мобільному телефоні міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, яке йому надіслав товариш Богдан: ”В гей-клубе открылся суши бар. Там можно и рыбку съесть
Перед засіданням Кабміну міністр праці та соціальної політики Людмила Денисова читає смс-повідомлення на мобільному телефоні міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, яке йому надіслав товариш Богдан: ”В гей-клубе открылся суши бар. Там можно и рыбку съесть

"Юлю, виходь! Юлю, виходь!" — скандували вчора вранці працівники Іллічівського морського порту під стінами Кабінету Міністрів.

Майже сотня людей вимагали від прем"єр-міністра 48-річної Юлії Тимошенко відставки міністра транспорту Йосипа Вінського. Тиждень тому він звільнив їхнього начальника й призначив іншого.

На сьомому поверсі, де засідають міністри, мітингувальників не чути. Міністр внутрішніх справ 44-річний Юрій Луценко отримує смс-повідомлення від якогось Богдана. Читає його і передає глянути міністрові соціальної політики Людмилі Денисовій, 48 років:  "В гей-клубе открылся суши-бар. Там можно и рыбку съесть, и..." Обоє сміються.

До зали заходить Юлія Тимошенко. Просить вшанувати хвилиною мовчання пам"ять Павла Загребельного. Письменник помер 3 лютого від туберкульозу.

— Уряд взяв на себе організацію проводів цієї видатної людини, й о 12 годині в клубі Кабміну відбудеться прощання із Загребельним, — каже прем"єр. — Я просила б, щоб усі міністри прийшли.

Юлія Тимошенко говорить, що у четвер вранці піде з міністрами звітувати до Верховної Ради. Цього вимагає Партія регіонів. Погрожує відставкою.

— За все, за що вони беруться, — у них ніколи не виходить, — каже Тимошенко. — Тому відставка не буде проголосована. Але наш секретаріат уже готує цей звіт, щоб країна знала, як ми її витягли після "ефективного" правління Партії регіонів.

Говорить, що з обранням головою Верховної Ради Володимира Литвина парламент  запрацював. Прийняли в цілому 88 законів.

— Це в сім разів більше ніж до обрання Литвина, — наголошує.

Розповідає, що цього четверга уряд знову збиратиметься на позачергове засідання. Говоритимуть про інвестиційні проекти. Для українських та іноземних бізнесменів відкриють телефонну лінію, куди ті зможуть щодня дзвонити і пропонувати свої проекти.

— Це для тих, хто не може пробитися через бюрократичні перешкоди чи хабарництво. Вони зможуть дзвонити за київським телефоном: 256 57 67, — зачитує Тимошенко.

Додає, що дзвінки прийматимуть із 9.00 до 18.00. А потім виноситимуть ці пропозиції на урядові засідання. Запитує, чи є побажання щодо порядку денного. Мікрофон вмикає міністр сім"ї, молоді та спорту Юрій Павленко, 33 роки. Каже, що напередодні парламент проголосував за фінансування дитячих таборів "Артек" і "Молода гвардія". Тимошенко уточнює, скільки нардепів підтримали.

— На жаль, не 450, а 417, — усміхається Павленко.

— Ну, цього достатньо, — зазначає прем"єр. — Тож із резервного фонду буде виділено їм 35 мільйонів гривень на капітальні ремонти. Правильно, що ми вивели ці табори із підпорядкування Держуправління справами президента, де їм не могли дати толку, і перевели на баланс уряду.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко звітуватиме у Верховній Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути