Ексклюзиви
вівторок, 07 квітня 2009 17:25

Тимошенко захворіла на грип

Автор: фото: reuters/Konstantin Chernichkin
  13 січня 2009 року. Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко п’є чай під час сесійного засідання Верховної Ради
13 січня 2009 року. Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко п’є чай під час сесійного засідання Верховної Ради

Прем"єр-міністр 48-річна Юлія Тимошенко з початку тижня не виходить на роботу й не з"являється на телеекранах. У понеділок скасувала зустріч із президентом Європарламенту Гансом-Гертом Поттерінгом.

Тимошенко захворіла на грип — це "ГПУ" підтвердив один із нардепів-"бютівців". В офіційних розмовах чиновники від коментарів або відмовляються, або факт хвороби приховують.

— Про це не говоритиму. Ні, ні, ні, — каже керівник апарату прем"єра Михайло Лівінський, 39 років.

Міністр Кабміну 51-річний Петро Крупко не заперечує, що на роботу прем"єр не приходить:

— Юлія Володимирівна і не застудилася, і нічого у неї не трапилося. Прем"єр працює за індивідуальним планом. Їй треба готуватися до тих заходів, які попереду. Вона ж має зібратися з думками. Вдень і вночі прем"єр працює, ніколи не відпочиває і всім нам не дає.

Над чим думає прем"єр і до чого готується, Крупко не говорить.

— Юлія Володимирівна працює в звичайному режимі. Зустріч із Поттерінгом була, її проводив Турчинов, — трохи нервово відповідає на запитання про хворобу прес-секретар Тимошенко Марина Сорока, 41 рік.

Увечері в понеділок від імені Тимошенко була надіслана телеграма прем"єр-міністру Італії Сільвіо Берлусконі зі співчуттями з приводу землетрусу. Це — єдина офіційна новина про діяльність прем"єра в той день.

Востаннє через хворобу Юлія Тимошенко шість днів не виходила на роботу торік у жовтні. Тоді у неї також був грип. Лікувалася вдома.

Чиновники від коментарів або відмовляються, або факт хвороби приховують

— Температура під 40. Грип надзвичайно серйозний. Я кілька разів із нею говорив, навіть голосу її не чув, — розповідав у жовтні голова фракції БЮТ Іван Кириленко, 52 роки.

А в лютому 2008-го Тимошенко потрапила до лікарні з проблемами нирок і серця — з"явилися вони через недоліковану застуду й ангіну. Хвора їздила тоді на переговори з російським прем"єром Володимиром Путіним.

— У Юлії Володимирівни хворе горло, їй важко і боляче розмовляти, — переповідала її перша помічниця Ольга Трегубова, 57 років. — Тож вона п"є багато чаю з малини.

Минулого літа у Тимошенко з"явилися проблеми з очима — розвинулася далекозорість. Розповідали, що вона лікувалася у швейцарських окулістів. Медики прописали прем"єру окуляри. Однак у її близькому оточенні кажуть, соромиться їх одягати. Сфотографувати Юлію Володимирівну в окулярах вдалося лише раз — на початку серпня 2008-го. Їх вона одягла під час наради у Державному комітеті з водного господарства.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко захворіла на грип». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути